woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Nieuws » De vlag gaat uit voor de 25e Kunsttoer

De vlag gaat uit voor de 25e Kunsttoer

De vlag gaat uit voor de 25e Kunsttoer

Lansingerland – Alle basisscholen van Lansingerland werden uitgenodigd dit jaar – tijdens de 25ste editie van De Kunsttoer Lansingerland in het eerste weekend van oktober – een bijdrage te leveren aan dit jubileum.

Trees Borkus-Henskens

Op verschillende basisscholen werden vervolgens, verspreid over de maand juni, vlaggen ontworpen en geschilderd die tijdens De Kunsttoer in oktober de dorpskernen een feestelijke aanblik zullen geven. Dit gebeurde onder leiding van enkele beeldend kunstenaars van De Kunsttoer, met dank aan de firma Talens die een handje meehielp met het leveren van het materiaal.

Vlaggen

Dit jaar is als thema gekozen voor ‘Rembrandt’. In het jaar dat het precies 350 jaar geleden is dat de bekende Nederlandse schilder overleed. Niet alleen de deelnemers aan De Kunsttoer zullen een schilderij presenteren dat iets te maken heeft met het thema, maar ook de kinderen. Want in navolging van de oude meester, die menig zelfportret maakte, mochten ook zij zichzelf op papier zetten en een kleurtje geven. Ruim 1000 kinderen deden hier aan mee.
De bedoeling is dat de portretten als vlaggen (en aankondiging) worden opgehangen in de drie kernen van Lansingerland als daar De Kunsttoer van start gaat. Als De Kunsttoer voorbij is mogen de kinderen hun eigen vlag mee naar huis nemen.

Check Also

Zwembad De Windas weer geopend

Lansingerland - Met een ballonnenboog bij de entree en allemaal blije gezichten was het vrijdag 22 mei weer lekker druk in en rond zwembad De Windas. Die dag gingen de deuren weer open na een lange sluiting, veroorzaakt door het coronavirus. Dat voorlopig nog niet alles bij het oude is zal duidelijk zijn, maar het begin is er.

Geef een reactie