zaterdag 28 november 2020 | week 48
Home » Nieuws » De strijd om het NK 2-Takt Karting gaat door
Joep gaat voor het hoogstmogelijke. Foto: KartPhoto.

De strijd om het NK 2-Takt Karting gaat door

Joep Breedveld laat zijn snelheid zien

De strijd om het NK 2-Takt Karting gaat door

Berkel en Rodenrijs – Joep Breedveld, de 13-jarige karter, is letterlijk en figuurlijk nog steeds in de race voor een plek in de top van het klassement van het Nederlands Kampioenschap Chrono 2Takt.

Het weekend van 17 en 18 oktober werd op het Circuit de Landsard bij Eindhoven de derde van de zeven races uit het kampioenschap verreden. Zondag volgde na de vrije training waarin Joep de tweede tijd reed, de kwalificatie. Joep was wederom heel snel en behaalde Pole Position. Dat werd dus starten van plek één in de eerste race van de dag. Een spannende race waarin Joep uiteindelijk als tweede over de finish ging. Met nog één beslissende race te gaan, kwam het podium in het dagklassement erg dichtbij. Helaas ging alles mis in die race. “Bij de start verloor ik al wat plekken, en ik kwam op het vuil terecht, waardoor ik een paar rondes nodig had om de snelheid terug te vinden. Ik was toen wel al door meerdere rijders ingehaald dus naar voren rijden was niet heel gemakkelijk meer. Ik was natuurlijk heel erg teleurgesteld, want het podium was echt heel dichtbij, maar goed, dit is racen en dan kan dit gebeuren. Al met al is dit toch een heel positief weekend geweest”, aldus Joep.

De karters vliegen over de baan. Foto: KartPhoto.

Het hoogst mogelijke

Joep staat nu op de derde plek in het Rookie-klassement (het klassement met rijders die dit seizoen voor het eerst in deze klasse rijden) en op een zesde plek in het totaalklassement. Met nog vier wedstrijden te gaan, blijft hij zeker in de race voor een plek in de top van het klassement aan het einde van dit seizoen. De volgende twee wedstrijden staan gepland voor eind oktober op de baan in Genk, België.
Die baan kent Joep ook al heel goed. Twee weken geleden reed hij daar namelijk nog mee met de tweede ronde van het internationale kampioenschap van de BNL Karting Series. Ook daar, in een sterk veld met veel ervaren rijders die bijna allemaal racen op Europees niveau, liet Joep zien dat hij snel is. “Met een kwalificatie in de top 5, vier spannende races en een zevende plaats in het totaalklassement van dat weekend, ben ik redelijk tevreden”, vertelt Joep, “maar volgende keer hoop ik zeker hoger te eindigen!” Joep legt de lat voor zichzelf altijd heel hoog, zelfs in dit eerste (leer)jaar. Hij maakt het daardoor niet altijd even makkelijk voor zichzelf, maar zo blijft hij wel steeds voor het hoogst mogelijke gaan.
Hopelijk laten de nieuwe coronaregels het toe de races voor het vervolg van dit seizoen gewoon door te laten gaan. Joep wordt in zijn race-activiteiten gesteund door een aantal trotse sponsors, waaronder ook lokale ondernemers als Restaurant Pasto, Quinto Kappers, GSM Berkel, Kantoorboekhandel Van Atten, Karwei Berkel en Verbakel Hoveniers. Ook sponsor worden? Neem dan contact op met Joep via www.joepbreedveld.nl.