donderdag 4 maart 2021 | week 09
Home » Algemeen » De smaak van Afrika, maar dan thuis

De smaak van Afrika, maar dan thuis

De smaak van Afrika, maar dan thuis

Bergschenhoek – Een supermarktschap met weinig variatie in verschillende culturen. Daar begint het verhaal van de zes studenten van Inholland Delft, die eind oktober hun sambals en kruidenpastes op de markt hebben gebracht.

Zes jonge ambitieuze studenten creëerden de afgelopen maanden sambals en kruidenpastes waarmee je de smaak van Afrika in huis haalt. Co-founder Esmee van den Berg kwam erachter dat in het huidige schap nauwelijks Afrikaanse producten te vinden zijn. Als dochter van een Kameroense moeder heeft ze van jongs af aan de lekkerste Afrikaanse gerechten mogen proeven. Maar toen zij deze gerechten zelf wilde bereiden, bleek dit met het huidige supermarktaanbod helaas niet mogelijk.
Toen de studenten de opdracht kregen een culinair product te ontwikkelen met een goed verhaal, werd het zaadje geplant voor de boom die later uitgroeide tot Peppertree.

Passie

Eén van hen is Romy van der Tak, uit Bergschenhoek. Haar passie ligt bij eten, na haar opleiding banketbakker en patisserie was de opleiding voedingsmiddelentechnologie voor haar een logische keuze om zich verder te verdiepen in voeding.
Peppertree vindt het zonde dat een heleboel keukens uit verschillende culturen weinig aandacht krijgen in Nederland. Om dit te veranderen, begonnen ze bij de roots van de mensheid: Afrika. Samen met haar medestudenten combineerde Van der Tak de lekkerste ingrediënten om de authentieke smaak van Afrika in een potje te krijgen, zodat we er ook in Nederland van kunnen genieten.
Met de overheerlijke Afrikaanse sambals en kruidenpastes, die zijn gebaseerd op traditionele familierecepten die van generatie op generatie zijn overgedragen, willen zij Nederland kennis laten maken met de authentieke smaken uit de Afrikaanse keuken. Nu gaat dat nog via hun eigen website en verschillende winkels die de producten van Peppertree aanbieden, later hopen de studenten met hun producten het supermarktschap te veroveren. Mensen verbinden door meer verschillende keukens en culturen aan te bieden en de supermarkt kleurrijker en gevarieerder maken, dat is het doel. Beginnend bij Afrika.
Kijk voor meer informatie op de website www.peppertreefood.com, volg op Instagram @peppertreefood en Facebook Peppertree Food. De producten zijn via de site te bestellen en daarnaast vind je er heerlijke recepten ter inspiratie.