vrijdag 29 mei 2020 | week 22
Home » Algemeen » De Plastic Bende van Amy
 Amy komt in actie voor de zeeschildpad.

De Plastic Bende van Amy

De Plastic Bende van Amy

Lansingerland – Amy van den Arend (13) probeert samenwerking met het WWF en de plastic bende zo veel mogelijk geld op te halen voor de bedreigde zeeschildpad.

De Koraaldriehoek in Azië is een prachtige plek waar je enorm veel soorten dieren vind; van zeeschildpadden tot walvishaaien en mantaroggen. Maar deze prachtige plek wordt ernstig bedreigd, dus ook het leefgebied van de zeeschildpad. Elk uur belanden er tien Olympische zwembaden vol met plastic in de oceaan. Dat is plastic dat niet afbreekt en dus duizenden jaren blijft ronddrijven in de oceaan. Tussen de 50 en 80% van alle zeeschildpadden in de koraaldriehoek heeft plastic in zijn maag. Dit komt omdat ze onder andere verstrikt raken in plastic en stranden op het strand of omdat ze plastic tasjes opeten omdat ze denken dat het kwallen zijn.
Amy: “Ik vind het echt verschrikkelijk dat dit moet gebeuren. Zoveel plastic… In 1 uur!! En die arme zeeschildpadden? Die verdienen toch ook een leven? Dat hoeven wij niet te verpesten door ons plastic zo op straat te gooien”!

Doneren

Er is onder andere geld nodig voor dierendokters, opruimboten, ophalen en verwerken en lessen over plastic. Amy heeft een eigen site waarop mensen geld kunnen doneren dat direct naar het WWF gaat. Amy probeert zoveel mogelijk mensen te bereiken die hierbij kunnen helpen. Amy: “Ik zou het enorm waarderen als ik met deze oproep meer geld kan ophalen voor de zeeschildpad. Gaat u alstublieft naar www.plasticbende.nl/eagle en doneer nu eenmalig iets voor de zeeschildpad! Want deze dieren verdienen ook een leven!”

Geef een reactie