zaterdag 6 maart 2021 | week 09
Home » Algemeen » De Oelewapper krijgt zijn vrijheid terug
De groep op het toneel. Met een musical die in een lekker tempo verliep zonder (opvallende) haperingen en met plezier dat er af spatte.

De Oelewapper krijgt zijn vrijheid terug

De Oelewapper krijgt zijn vrijheid terug

Berkel en Rodenrijs – t Manneke bleek voor diverse scholen een bij uitstek geschikte locatie om met leerlingen van groep 8 de musical op te voeren die het einde van de basisschooltijd inluidde. Nadat zowel de Berkelse basisscholen Prins Johan Friso als De Klipper elk met drie maal een voorstelling in de grote zaal genoten was het dinsdag de beurt aan groep 8 van de Prinses Máximaschool om ’s middags aan de kinderen van de school en ’s avonds aan de ouders te laten zien wat het resultaat was van weken oefenen en voorbereiden van de musical rond de Oelewapper.

Trees Borkus-Henskens

Buiten (overdekt) was een groot toneel opgebouwd met door de kinderen zelf gemaakte decorstukken. In de grote ruimte was vervolgens voldoende plek om een zestigtal ouders verspreid en volgens de (corona)regels een plek te bieden en van de voorstelling te gaan genieten. Ze kwamen niet van een koude kermis thuis; het was klasse en dat allemaal onder regie van meester Bert Flinterman. Groep en regisseur hadden er duidelijk lol in, zaten prima in hun rol en zongen bovendien goed.

In de dierentuin

Het publiek kreeg in de musical een kijkje voor en achter de schermen van het Jongvoets Dierenpark dat onder leiding stond van directrice Jessica. Maar niet alleen op en rond het toneel was van alles te beleven, ook het publiek werd er regelmatig bij betrokken. Teksten waren goed te verstaan en de kinderen zaten allemaal strak in de tekst. Het hele spel liep lekker vlot door en was gevarieerd. Alles draaide om het bezoek van Koningin Minima en de zeer zeldzame vogel die door de directrice en professor Einschwein in het oerwoud werd gevangen. Niemand had de vogel ooit eerder gezien, maar bij de repetitie van de onthulling blijkt de kooi van de Oelewapper leeg; en dat een dag voor de koningin zou komen om de officiële onthulling te verrichten. Iedereen ging naar hem op zoek, maar hij werd niet gevonden. De directrice besloot om zich als oelewapper te vermommen en zo de vogel proberen te vangen. Het was uiteindelijk Beau, een jongere die door Bureau Bult naar het dierenpark was gestuurd voor een taakstraf en een oogje had op de assistente van de directrice, die de echte vogel wist te vangen. Die kreeg vervolgens zijn vrijheid weer terug. En de kinderen en hun meester: die kregen een verdiend en luid applaus van het enthousiaste publiek.