maandag 1 maart 2021 | week 09
Home » Algemeen » De Noot Uitgang met Arjan Breukhoven
Arjan Breukhoven sprak met alt Reinata Heemskerk.

De Noot Uitgang met Arjan Breukhoven

De Noot Uitgang met Arjan Breukhoven

Lansingerland/Rotterdam – Musicus Arjan Breukhoven zoekt naar creatieve muzikale ideeën tijdens de coronatijd. Wellicht als eerste in Nederland speelde hij op 13 maart het eerste van een serie van 100 Live Facebook Concerten, een orgelconcert vanaf zijn huisorgel of vanuit verschillende locaties in Nederland met verschillende solisten. Een format wat bij veel collega’s navolging kreeg.

Bij het YouTube programma De Noot Uitgang gaat Arjan in gesprek met bekende Nederlandse musici. Bij deze musici thuis wordt een inkijkje gegeven in het leven van zijn gasten en leert de kijker de gasten op een andere manier kennen.
Een vast onderdeel van het programma is het samen musiceren. Arjan speelt samen met zijn gast als afsluiting van de uitzending.
Tijdens het eerste programma was organist/dirigent Martin Mans te gast. Afgelopen vrijdag de 85-jarige Rotterdamse alt Reinata Heemskerk. In de tweede helft van de vorige eeuw was zij een bekend en geliefd zangeres die in vele landen van de wereld optrad tot zelfs in de Royal Albert Hall in London. Samen met Arie Pronk was zij jarenlang veelvuldig te zien op televisie bij de EO. Van de talloze platen die zijn maakte ontving zij tot drie keer toe een gouden plaat.
In de volgende uitzendingen zijn onder andere fluitist Kees Alers en organist Sander van Marion de muzikale gasten.
Ook op woensdag om 16.00 uur komt een “De Noot Uitgang op Verzoek” online. Arjan Breukhoven zal dan het verzoek van de muzikale gast spelen. Zo is het In Paradisum te beluisteren, het verzoek van Martin Mans.
Te zien en te horen op het YouTube kanaal van Arjan Breukhoven: www.youtube.com/toonkunstenaar .