maandag 13 juli 2020 | week 29
Home » Algemeen » De berg op voor het goede doel

De berg op voor het goede doel

De berg op voor het goede doel

Bergschenhoek – Een achttal medewerkers van Bergschenhoek BV, het bedrijf dat schuin tegenover het gemeentehuis aan de Boterdorpseweg gevestigd is, gaat deelnemen aan de zevende editie van de Alpentocht. Zeven op de fiets en een als loper. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Trees Borkus-Henskens

Na jaren meegedaan te hebben aan de Roparun werd dit jaar gekeken naar een ander initiatief. De keuze viel op de Alpentocht met initiatiefnemer Arie Spruijt, medewerker bij de Bergschenhoek Groep. Het goede doel, gekoppeld aan de Alpentocht, is wisselend, maar wordt dit jaar de CliniClowns. Naar verwachting zullen er rond de zeshonderd deelnemers inschrijven: fietsers, hardlopers en wandelaars.

Locaties

De eerste tocht was op de Alpe d’Huez, maar daarna volgden de Mont Ventoux en de Oostenrijkse Rottenbach gletsjer, waarna nogmaals in 2018 de Mont Ventoux werd beklommen. Dit jaar vormt op 7 september de Col du Galibier de uitdaging.
“De loop ontstond vanuit de installatiebranche en dat is er ook de reden van dat er veel deelnemers uit die keten inschrijven; zowel medewerkers als klanten,” weet Ruben Broers die drie jaar geleden als individueel rijder aan de start stond. “Dit jaar doen we als team van producent en groothandel mee met R-Vent – de merknaam van ons eigen product – op ons tenue. Intern werd de vraag uitgezet wie deel wilde nemen en dat werden dus zeven rijders en een loper. We trainen individueel, maar er staan vanuit de organisatie ook twee trainingsdata voor de fietsers in de agenda waarbij iedereen kan aansluiten voor een tocht van 85 km door de omgeving. Zaterdag 25 mei was er daar een van en de volgende staat gepland voor 15 juni.”

Sponsoren

Alle deelnemers kunnen gesponsord worden. Hun doel is om eenmalig de berg op te gaan en boven te komen. Het is geen wedstrijd; het gaat om de prestatie. Het eerste jaar begon de Alpentocht met vijftig deelnemers en elk jaar zijn dat er meer, maar ook dat is geen doel op zich. Inmiddels is bij elkaar al meer dan een miljoen opgehaald voor verschillende goede doelen.
De fietsende deelnemers uit Bergschenhoek zijn naast Ruben Boers en Arie Spruijt tevens Henk Mulder, Hans van de Weem, Matthy Fett, Nicole Ammerlaan en Rick Marks en als loper Ørjan Kooijman. Hoe zij gesponsord kunnen worden is te zien op www.alpentocht.nl .