dinsdag 2 juni 2020 | week 23
Home » Advertorial » De apotheek controleert uw bloedsuikermeter

De apotheek controleert uw bloedsuikermeter

De apotheek controleert uw bloedsuikermeter

Gedurende het hele jaar richten de Service Apotheken in Berkel en Rodenrijs zich op uiteenlopende zorgthema’s. De zorgthema’s worden gedurende het jaar om de beurt centraal gesteld en gaan bijvoorbeeld over hart- en vaatziekten, astma/COPD, de huid en medicatie veiligheid.

Tijdens deze zorgthema’s wordt extra aandacht besteed aan de verschillende ziektebeelden. De Service Apotheken bieden dan altijd een bijpassende service aan. Tijdens het thema over hart- en vaatziekte kan bijvoorbeeld op afspraak cholesterol gemeten worden en tijdens de themaweek over astma/COPD worden inhalatie instructies geoefend en herhaald en patiënten ontvangen tips en leefadviezen die betrekking hebben op het ziektebeeld.

Diabetes

Ditmaal staat de schijnwerper op het ziektebeeld diabetes. Voor diabetespatiënten is het erg belangrijk dat de bloedsuikerwaarde goed in de gaten gehouden wordt. Sommige patiënten met diabetes spuiten ook insuline en doseren hun insuline dan ook op deze bloedsuikerwaarde. Om die te kunnen bepalen maken patiënten gebruik van een bloedglucosemeter. Het is uiterst belangrijk dat de meter de juiste waarde aangeeft, omdat er naar aanleiding van deze waarde actie kan worden ondernomen. Daarom organiseren de Service Apotheken in Berkel en Rodenrijs op dinsdag 13 en woensdag 14 november bij Service Apotheek Meerpolder metercontroledagen.

Afspraak

Heeft u een bloedsuikermeter die u van één van onze Berkelse Service Apotheken heeft gekregen en wilt u deze laten controleren? Maak dan snel een afspraak (want vol = vol) via telefoonnummer 010 – 5110270. Uiteraard staat het team van de Berkelse apotheken ook altijd klaar voor al uw vragen rondom gezondheid en medicijnen!

Facebook!

De Service Apotheken hebben tevens een Facebookpagina. De Facebookpagina staat geheel in het teken van gezondheid en de apotheek. Er worden dan ook tips gegeven, interessante artikelen gedeeld, polls gehouden en nog veel meer!
Kijk op de website www.facebook.com/berkelseapotheken of zoek op Facebook op Berkelse apotheken.

Geef een reactie