donderdag 4 maart 2021 | week 09
Home » Algemeen » De (aller)beste wensen!
.

De (aller)beste wensen!

De (aller)beste wensen!

Tien, negen, acht, zeven, zes, vijf, vier, drie, twee, één, … gelukkig nieuwjaar! Op het moment dat je dit leest, hebben we allemaal de start van het nieuwe jaar gevierd. Het was een andere jaarwisseling dan anders, maar goed … het nieuwe jaar is weer ingeluid.
‘De beste wensen voor het nieuwe jaar!’ Een mooie wens die we in deze dagen veel horen of naar elkaar uitspreken. Ik heb het in mijn leven vast ook vele honderden keren gezegd. Het is zo’n uitspraak die je jaren lang gebruikt, maar dit jaar voelen de woorden toch net even anders aan. Vorig jaar sprak ik dat kleine zinnetje nog zo argeloos uit. Wie had een jaar geleden bedacht, dat het leven in 2020 zo zou veranderen? Dat we met zijn allen wekenlang thuis zouden zitten in verband met een lockdown? Het verdriet wat we gezien hebben, omdat mensen een geliefde kwijtraakte door een nieuw virus. Dat we een tweede lockdown in zouden gaan, waarbij ook de winkeliers en ondernemers in Lansingerland het zwaar voor hun kiezen zouden krijgen? Dat we met mondkapjes op zouden gaan lopen en 1,5 meter afstand van elkaar zouden houden? Ik niet in ieder geval. Ik had dat niet bedacht, toen ik aan het begin van 2020 iedereen een gezond en goed nieuwjaar toewenste.
En nu? Wat wil ik jou toewensen voor 2021? Het is natuurlijk voor de hand liggend om jou toe te wensen dat 2021 een beter jaar wordt dan 2020. Dat we met elkaar het corona-virus overwinnen. Dat we gezond blijven. Dat de economische schade wereldwijd beperkt blijft en dan voornamelijk voor de mensen die al weinig hebben en zwaar worden geraakt. Dat we met elkaar deze pandemie achter ons kunnen laten.
Hoewel dit natuurlijk erg goed is, wil ik jou daarnaast ook nog iets beter toewensen. Iets uit het Woord van God, dat vaak gebruikt wordt als christelijke nieuwjaarswens: “Maar wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput.” (Jesaja 40:31)
Dit is wat ik jou toewens: dat jij in 2021 hoop en vertrouwen in God zal vinden, want Hij is in staat om jou nieuwe kracht te geven. Als je vertrouwt op God dan word je vergeleken met een arend. In de crisissituaties van het leven helpt God ons om er boven uit te stijgen. Daarnaast wordt ook de vergelijking gemaakt met een wandelaar of een hardloper. In de dagelijkse routine van het leven helpt Hij ons om er door heen te ‘bewegen’ zonder uitgeput te raken. Of 2021 nu een ‘beter’ of ‘slechter’ jaar wordt dan 2020, dat weten we nu niet. Wat ik wel weet is dat wij onze hoop op God mogen stellen en dat Zijn kracht ons door deze tijd heen kan helpen. Dat wens ik ook jou toe voor 2021!

Bas Visser
Wijnstokgemeente