zaterdag 23 januari 2021 | week 03
Home » Nieuws » De aanhouder wint
De vertegenwoordigers namens de stichting met v.l.n.r. Henk van der Horst Jeroen van den Berg Simon Fortuyn namens de gemeente Willem Bos Loeky van der Horst Kees Keller Wim van der Laar en John Luyt.

De aanhouder wint

De aanhouder wint

Lansingerland – De afgelopen dagen hebben veel inwoners van Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek een brief van Prorail in de bus gekregen over de start van de bouw van de geluidschermen van de HSL. Op 10 december werd een begin gemaakt met de graafwerkzaamheden en de sloop van de bestaande panelen; op dit moment wordt het bouwterrein ingericht.

Trees Borkus-Henskens

De eerste fase duurt tot het derde kwartaal van 2021; het bouwen van een nieuw scherm en het vervangen van veel glazen panelen door absorberend materiaal. Gestart wordt in het zuidelijke en middengedeelte. De tweede fase volgt aansluitend en daarin worden er ook in het noordelijke deel nieuwe schermen geplaatst.
Dit is heel goed nieuws voor veel bewoners van Lansingerland, die misschien de moed al hadden opgegeven dat er ooit wat zou gaan gebeuren. Na tien jaar strijden om het leefklimaat in Lansingerland een stuk aangenamer te maken en de fouten die in het verleden gemaakt zijn te herstellen, is de Stichting StopGeluidsoverlast nu dus ook heel blij met het behaalde resultaat!

Feestelijk

Gebruikelijk bij de start van zo’n project is dat er (feestelijk) een eerste paal wordt geslagen, waarbij alle betrokken partijen aanwezig zijn. In dit geval zouden dat het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Prorail, Infraspeed, de Gemeente Lansingerland en de stichting zijn. “Helaas, maar begrijpelijk, hebben de eerste vier partijen een beleid waarbij er momenteel door corona alleen online bijeenkomsten plaatsvinden. Dus geen feest, geen champagne en geen toespraken. De stichting besloot echter op donderdag 10 december ’coronaproof’ en symbolisch toch op de grens van het bouwterrein bij de Berkelse weg met een klein groepje een spade in de grond te steken en even de champagne te laten knallen,” aldus voorzitter van de stichting Loeky van der Horst.