vrijdag 29 mei 2020 | week 22
Home » Nieuws » Dagorkest Vlietstreek vermaakt ouderen
 Een mooie solo op de fagot. Foto: John Hofman.

Dagorkest Vlietstreek vermaakt ouderen

Dagorkest Vlietstreek vermaakt ouderen

Bleiswijk – Gezien de leeftijd van de meeste aanwezigen in De Leeuwerik gingen zaterdag 12 oktober de beentjes niet van de vloer tijdens het concert van Dagorkest Vlietstreek, maar veel bezoekers bewogen wel op hun stoel mee op de muziek.

John Hofman

Het orkest, bestaande uit hoofdzakelijk 65-plussers, zowel mannen als vrouwen, speelde de sterren van de hemel. Van alles kwam voorbij, van Glenn Miller tot Johan Strauss.
Van waar de naam Dagorkest? Waarschijnlijk omdat de leden van het orkest in de avonduren, gezien hun leeftijd, graag thuis zijn. Het uit ruim 50 muzikanten bestaande orkest mag er nog steeds zijn. Ouwe rotten in het vak, zeggen we dan. Mensen die al hun hele leven een instrument bespelen en met hart en ziel met elkaar musiceren. Alle instrumenten waren vertegenwoordigd. Zelfs een geweldige solo op de fagot, een niet zo makkelijk instrument, waarop de solist met gemak het nummer ‘Der Bruhmbehr’ speelde, ontbrak niet. Gezellige nummers kwamen voorbij en de hele zaal zong af en toe mee. De nummers van Johan Strauss zorgden voor een sfeer zoals bij de tv-concerten van het orkest van André Rieu.
Het Dagorkest Vlietstreek zorgde nog voor een aangenaam intermezzo door het publiek met enige regelmaat vragen te laten beantwoorden op een door het orkest uitgedeeld formulier. Welk instrument kwam nu voorbij? De dirigent was zo sportief om dit op tijd aan te geven. Eén bezoeker zou uiteindelijk de winnaar zijn en een prijs krijgen. Het was dus opletten geblazen! De dirigent gaf zelfs twee aanwezige ouderen de gelegenheid de baton over te nemen om het orkest te dirigeren, wat ze prima af ging met een knipoog naar het populaire tv-programma Maestro. Applaus en bloemen waren terecht verdiend. Muziek en humor gingen deze middag goed samen en een volledig bezette zaal van De Leeuwerik genoot met volle teugen.

Geef een reactie