donderdag 1 oktober 2020 | week 40
Home » Algemeen » Dagbesteding Welzijn Lansingerland in De Leeuwerik mag weer beginnen
V.l.n.r. de vrijwilligers en medewerkers Marjolein Ine Thea Erika Janny Marjon en Michaëla die er duidelijk zin in hebben weer te beginnen met de dagbesteding.

Dagbesteding Welzijn Lansingerland in De Leeuwerik mag weer beginnen

Dagbesteding Welzijn Lansingerland in De Leeuwerik mag weer beginnen

Bleiswijk – Na maanden van een gesloten deur is tot ieders vreugde de dagbesteding in De Leeuwerik weer van start gegaan. In de beginperiode worden twee of drie bezoekers per dagdeel welkom geheten door de vertrouwde gezichten van de medewerkers van de dagbesteding van Welzijn Lansingerland
En hoewel het om een klein aantal bezoekers gaat, is de waarde van deze dagbesteding bijzonder groot. Na lange tijd verplicht thuisblijven is het uitje naar de dagbesteding een fijne afwisseling, ook voor de mantelzorgers thuis.

De dagbesteding wordt aangeboden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Belangstellenden kunnen worden aangemeld voor een ochtend- of een middagbezoek. Michaëla vertelt: “We hopen dat we op niet al te lange termijn de dagbesteding voor hele dagen kunnen aanbieden en ook weer met de bezoekers gezellig kunnen lunchen.

Dagdeel

Een dagdeel is van 10.00 tot 12.00 uur of van 13.30 tot 15.30 uur.. Elke ochtend wordt naar de komende bezoeker van die dag gebeld met de vraag of ze gezond zijn en niet verkouden. Welzijn Lansingerland vindt het belangrijk de protocollen van het RIVM te volgen en daarmee de gezondheid van de senioren in acht te nemen. Bij de entree worden de handen gewassen met gel en tussen twee dagdelen door wordt alles schoongemaakt. De dagbesteding is tot nu toe de enige activiteit in het gebouw. De overige activiteiten zullen waarschijnlijk in september weer van start gaan in De Leeuwerik.
In de tijd dat alles gesloten was werd door de medewerkers en vrijwilligers van Welzijn Lansingerland regelmatig naar de bezoekers gebeld om contact te houden. Dit werd bijzonder gewaardeerd. Ook videobellen werd ingezet en er zijn adviezen en tips gegeven om te bewegen en lekker bezig te blijven.

Kom eens langs

Iedereen die een hobby heeft die past bij de dagbesteding wordt uitgenodigd eens iets te komen laten zien of te vertellen. Er worden wekelijks tal van activiteiten aangeboden, maar uitbreiding of afwisseling is heel erg welkom voor alle locaties. We overleggen graag met u wat de mogelijkheden zijn. Neem hiervoor contact op met Welzijn Lansingerland (010 – 522 55 45) of 06 – 520 905 61 (directe nummer van de dagbesteding).
Bent u geïnteresseerd om als belangstellende of vrijwilliger naar de dagbesteding te komen, neemt u dan contact op met Welzijn Lansingerland op 010 – 522 55 45. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich ook aanmelden via vrijwilligerswerk@swsl.nl.