vrijdag 4 december 2020 | week 49
Home » Politiek » D66 wil oplossing voor blijvende ergernis bij Afvalbrengstation
Lansingerland - D66 Lansingerland vindt dat het college van de gemeente Lansingerland onvoldoende doet aan de drukte bij het afvalbrengstation.

D66 wil oplossing voor blijvende ergernis bij Afvalbrengstation

D66 wil oplossing voor blijvende ergernis bij Afvalbrengstation

Lansingerland – D66 Lansingerland vindt dat het college van de gemeente Lansingerland onvoldoende doet aan de drukte bij het afvalbrengstation.

Ondanks de eerdere oproep van de gemeente Lansingerland aan haar inwoners om alleen naar het afvalbrengstation te komen als dit echt nodig is, staan er al wekenlang wachtrijen voor de ingang. Deze wachtrij ontstaat door het toegenomen aantal bezoekers en doordat er aanpassingen zijn van het aantal bezoekers dat per keer het terrein op mogen. Het college deed meerdere malen de oproep om niet te komen of grof afval tijdelijk op te slaan in eigen schuur of op zolder.

Illegaal afval dumpen

D66 Lansingerland vindt dat dit geen houdbare strategie is nu veel mensen aan het opruimen of verbouwen zijn geslagen en de klachten blijven toenemen. D66 vindt niet alleen dat de dienstverlening onder de maat is, ook neemt de kans toe dat mensen hun afval illegaal dumpen. Op dit moment zijn er ook al klachten dat rommel bij Rataplan wordt afgeleverd. D66 roept het college op om met innovatieve ideeën te komen om de dienstverlening op dit punt te verbeteren. De partij heeft zelf al een aantal ideeën geopperd, zoals langere openingstijden, het werken op afspraak en met tijdvensters, meer ophaalmomenten, meer oud papier containers in de kernen of een samenwerking met Rotterdam of Zoetermeer om inwoners door te verwijzen als daar meer plek is. D66 heeft de verantwoordelijke wethouder Fortuyn opgeroepen om snel met een aangepast plan te komen. Daarnaast roept zij inwoners op die ideeën hebben om dit probleem op te lossen zich te melden bij info@d66lansingerland.nl.