dinsdag 14 juli 2020 | week 29
Home » Algemeen » D66: Samen vieren we de zomervakantie in Lansingerland
D66 roept op ideeën aan te dragen voor een leuke vakantie in Lansingerland.

D66: Samen vieren we de zomervakantie in Lansingerland


Lansingerland – Deze zomer wordt anders dan andere, want veel van onze inwoners zullen door de coronacrisis thuis blijven. D66 Lansingerland wil daarom nu alvast starten met het nadenken over het vormgeven van de zomer in Lansingerland en doet een oproep voor inspiratie en ideeën voor een veilige, gezonde en onvergetelijke zomer in eigen gemeente.

Fractievoorzitter van D66 Lansingerland Ineke den Heijer: “Wij willen dat de mensen die straks hun zomervakantie in onze gemeente vieren dit veilig en verantwoord kunnen doen. Onze gezondheid staat natuurlijk voorop, maar voor veel mensen zal het toch een teleurstelling zijn om thuis te moeten blijven. Niets weerhoudt ons ervan om er ondanks alles toch een onvergetelijk leuke en gezellige zomer van te maken. We zien al heel veel mooie initiatieven ontstaan en we willen dit verder aanmoedigen zodat we goed voorbereid zijn op de zomer. Daarom onze oproep.”
De fractie van D66 Lansingerland heeft al een aantal ideeën en mogelijke locaties verzameld in een ideeënboek. Maar dat ideeënboek is nog niet af en moet nog verder worden ingevuld. Den Heijer: “Belangrijk om te vermelden is dat dat ideeënboek moet aanzetten tot nadenken. Het is geen vastomlijnd plan, want onze gemeente, die maken we samen. Daarom roept D66 Lansingerland ondernemers, culturele instellingen, inwoners, stichtingen, verenigingen en of coöperaties op om ideeën voor deze zomer in te sturen.”

Veiligheid voorop

Veiligheid staat tijdens het inventariseren van de plannen en ideeën voorop. Meer ruimte voor horeca, sportactiviteiten en cultuur in de stad gaan hand in hand met noodzakelijke beperkingen. Wat D66 betreft komt er bijvoorbeeld meer ruimte voor voetgangers. Het tijdelijk opheffen van parkeerplaatsen behoort tot de opties. Over de hele gemeente verspreid is er ruimte beschikbaar voor slimme plannen op het gebied van horeca, sport en cultuur. Om het gesprek hierover op te starten lanceert D66 ‘Summer in the City’, een eerste schets van ideeën die zijn opgehaald uit gesprekken en uit de diverse online berichtgevingen.
Zo is er een idee voor een drive-in bioscoop op het parkeerterrein bij het A.M.G. Schmidtpark, vergroting van de terrassen in de drie dorpskernen, afsluiting van de Dorpstraat in Berkel centrum voor fietsers om het geschikt te maken voor terrassen en daar meer ruimte te geven aan voetgangers.
Kijk op www.lansingerland.d66.nl of mail naar info@d66lansingerland.nl.