donderdag 29 oktober 2020 | week 44
Home » Algemeen » Cultuur aan het Lint gaat weer enthousiast aan de slag
Ina Ria en Imke (zittend) verheugen zich op 'Jazz in de Tuin'. Foto's: John Hofman.

Cultuur aan het Lint gaat weer enthousiast aan de slag

Jazz in de Tuin

Cultuur aan het Lint gaat weer enthousiast aan de slag

Berkel en Rodenrijs – “We voelden ons als ‘een dood vogeltje’ toen we in maart dit jaar te horen kregen dat het Bachconcert moest worden afgelast”, vertellen Ina Woutersen en Ria van der Burg. Beiden maken deel uit van Cultuur aan het Lint, dat al diverse (muzikale) activiteiten organiseerde in zowel de r.k.-kerk, Willem Huygensz. als in ’t Koetshuys. Gelukkig kunnen ze nu weer aan de slag.

John Hofman

In maart werden alle plannen voor het nieuwe seizoen in de ijskast gezet. Tot nu, want de eerste activiteit komt er aan: op zondagmiddag 6 september, vanaf 15.00 uur, organiseert het comité een muzikale middag met het Lansing Jazz Combo onder het motto ‘Jazz in de Tuin’. Het concert vindt plaats in de prachtige, door vrijwilligers zo mooi onderhouden tuin achter de pastorie van de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk aan de Noordeindseweg. Mochten de weergoden het laten afweten dan wordt er uitgeweken naar vrijdag 11 september om 19.30 uur.

Coronaregels

Cultuur aan het Lint was net voordat de coronacrisis uitbrak gestart met het opstellen van een mooi programma. Wat gaan we nu doen?, was de vraag. Cultuurcoach van Lansingerland beweegt, Imke Schenk, organiseerde onlinevergaderingen met cultuur- en amusementaanbieders in Lansingerland. De vraag was wat er nog mogelijk was onder de toen nog zeer strenge coronaregels. Toch heeft de regiegroep van Cultuur aan het Lint inmiddels veel plannen uitgewerkt, samen met Imke Schenk, ook bij het gesprek aanwezig. Ze liggen ‘op de plank’ en kunnen zonder meer worden uitgevoerd, afhankelijk hoe het verder gaat met corona. De Jazzmiddag komt er dus als eerste aan. Verspreid over de grote tuin kunnen er 75 bezoekers plaatsnemen, rekening houdend met de geldende regels.

Kom met ideeën

Er is in Lansingerland volop talent en Cultuur aan het Lint kan dat talent een podium bieden. Ria: “Onze activiteiten staan overigens los van de kerk zelf en zijn bedoeld om het aanbod van cultuur en amusement in Lansingerland te vergroten en te vernieuwen. Cultuur aan het Lint staat open voor goede ideeën. Talenten op allerlei gebied kunnen zich bij de organisatie melden via: info@cultuuraanhetlint.nl.”
Er staan nog meer activiteiten op het programma, mits de coronaregels dit toelaat: op 1 november poppenkast voor de jeugd, op 21 november uitvoering van The Young Messiah en op 13 december kerststallen in de kerk en kerstkramen op het kerkplein. “Als klap op de vuurpijl willen we op 1 januari 2021 weer het vermaarde Neva Ensemble uit St. Petersburg naar Berkel en Rodenrijs halen. Twee Russische inwoners van Berkel en Rodenrijs hebben al aangeboden dat de leden van het ensemble bij hen kunnen overnachten. Dat is toch geweldig!”

Aangename, herkenbare jazz

Het Lansing Jazz Combo bestaat inmiddels ruim 17 jaar en telt 10 muzikanten. Opgericht in Het Polderhuis heeft het in de loop der jaren wisselende bezettingen en dirigenten gekend. Het combo oefent iedere woensdagavond onder de bezielende leiding van trompettiste Ellister van der Molen, een beroepsmusicus die het combo al bijna vanaf het begin leidt. Het combo trad eerder al meerdere keren op in café ’t Vierkantje tijdens een speciale jazzmiddag. Het combo speelt herkenbare jazz in die mate, dat u er ongetwijfeld van gaat houden, mocht dat nog niet het geval zijn. In het combo spelen muzikale Lansingerlanders en musici van buiten onze gemeente. Het merendeel is al vele jaren lid. Het heeft voor deze gelegenheid een aantal nieuwe nummers ingestudeerd naast het reeds bestaande repertoire.
Toegangskaarten kosten slechts € 5,- per stuk. Wees er snel bij, want er kunnen slechts 75 bezoekers worden toegelaten! Kaarten zijn verkrijgbaar bij Kantoorboekhandel Van Atten, Kerkstraat 8 in Berkel en Rodenrijs of via de website Cultuur aan het lint.nl .