donderdag 29 oktober 2020 | week 44
Home » Algemeen » Corrie van den Berg beëindigt haar werk voor PMBO
Corrie hier samen met haar opvolger Joost Veltman.

Corrie van den Berg beëindigt haar werk voor PMBO

Parkmanagement Oudeland in andere handen

Corrie van den Berg beëindigt haar werk voor PMBO

Berkel en Rodenrijs – Ze was een van de grondleggers van Parkmanagement Bedrijvenpark Oudeland (PMBO); de eerste periode als bestuurslid en vervolgens als parkmanager. Ze was een bekend gezicht op Oudeland, maar ook op andere bedrijventerreinen was ze – onder andere bij onderzoek naar mogelijkheden om BIZ te worden – aanspreekpunt en zette ze haar expertise in: Corrie van den Berg.

Door Trees Borkus-Henskens

Corrie besloot een einde te maken aan deze voor haar zeer intensieve en leerzame periode en haar tijd anders te gaan benutten. Ze gaat haar man assisteren in zijn zaak. “Ik kijk terug op een mooie en bijzondere tijd. Met elkaar kunnen we trots zijn op hetgeen we in die achterliggende jaren hebben bereikt. Je hoeft maar over Oudeland te rijden en te zien hoe mooi het er bij staat!”

Millenniumbug

In 1999 ging Corrie aan de slag bij de gemeente Berkel en Rodenrijs. In het kader van de dreigende millenniumbug vond ze daar tijdelijk werk. De millenniumbug was een probleem dat in 20e-eeuwse computersystemen ontstond doordat bij het opslaan van de datum alleen de laatste twee cijfers van het jaar werden gebruikt. Alles moest voor de eeuwwisseling opnieuw worden ingevoerd. “Toen dat werk achter de rug was stuurde ik een open sollicitatie en kon ik vervolgens aan de slag bij de afdeling Infrastructuur in het voormalig gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs. Ik verrichtte er secretariaatswerk en stapte na enige tijd over naar Ruimtelijke Ontwikkeling. Daar kreeg ik te maken met de aanleg en verdere ontwikkeling van Bedrijvenpark Oudeland waarvoor ik namens de gemeente in de projectgroep zat.”

Fusie

In de fusieperiode solliciteerde Corrie opnieuw; ze wilde graag uit de secretariaatshoek en werd assistent projectleider naast Theo Bentvelsen als projectleider. “We werkten vanuit de dependance achter de begraafplaats in Bergschenhoek en waren daar volop met de ontwikkeling van Oudeland bezig en ook met het opzetten van parkmanagement. De opzet daarvan had de gemeente verplicht gesteld. In 2008 werd het officieel opgericht.” Corrie maakte deel uit van het bestuur, samen met Kees van der Helm, Michel Capitein, Joop Houweling en Theo Bentvelsen. Vijf jaar zat Corrie namens de gemeente in het bestuur. “Een hele leuke tijd. Toen we begonnen stonden er slechts twee bedrijven, Van der Helm en Technolab. Het was er erg donker, er was geen controle en de panden die gebouwd werden stonden verspreid over het grote terrein. Maar we kregen het voor elkaar een lening te ontvangen van de gemeente om camerabeveiliging te organiseren; aan dat project moest hard getrokken worden!”
Na enkele jaren brak een minder goede tijd aan bij de gemeente. “Parkmanagement Oudeland was ondertussen geen project meer, dus Theo en Corrie moesten als projectleiders uit het bestuur. Maar de bestuurders van Oudeland wilden niet graag verder zonder projectleider Theo en mij.” Kees van der Helm ging in gesprek met toenmalig burgemeester Ewald van Vliet. Met als resultaat dat Corrie door een overstap naar afdeling Economische Zaken in het bestuur kon blijven. Daar is ze een aantal jaren accountmanager geweest. Dat veranderde echter toen het bestuur haar enige tijd later vroeg of ze parkmanager wilde worden.

Parkmanager

“Ik zei mijn baan op en begon voor mezelf. Ik zette de schouders eronder als zelfstandig parkmanager voor een leuk bestuur. De schok was groot toen Kees overleed als bevlogen en inspirerend voorzitter, maar we hebben een mooie tijd gehad. Het parkmanagement heeft een vlucht genomen en inmiddels is Michel Capitein eveneens een enthousiast voorzitter.”
Corrie weet: “Ondernemers en gemeente hadden altijd voor ogen ‘We gaan samen van Oudeland een pareltje maken!’. In de loop van de laatste jaren veranderde dat wel . Er kwamen andere mensen, andere insteken, minder goede tijden. Door het grote verloop binnen de gemeente verliep de samenwerking minder soepel. Maar gelukkig zit sinds kort het belang van goed parkmanagement weer tussen de oren bij de gemeente. Ook is het Beheer en Onderhoud gelukkig niet teruggehaald naar de gemeente wat wel even dreigde te gebeuren. Het dagelijks beheer en onderhoud is bij parkmanagement gebleven. Daardoor blijft parkmanagement slagvaardig.”

De ondertekening van het parkmanagement in januari 2008