zaterdag 16 januari 2021 | week 02
Home » Algemeen » Coronavirus, de gevolgen voor Lansingerland (update 16 maart)
.

Coronavirus, de gevolgen voor Lansingerland (update 16 maart)

Coronavirus, de gevolgen voor Lansingerland (update 16 maart)

Lansingerland – Het kabinet heeft op zondagmiddag 15 maart nieuwe aangescherpte maatregelen bekend gemaakt om het coronavirus in te dammen. Deze maatregelen houden in dat alle scholen, kinderopvangorganisaties, horecagelegenheden en sportclubs dicht blijven tot en met 6 april. De gemeente Lansingerland heeft met betrokken partijen contact opgenomen en gaat vanaf maandag 16 maart actief handhaven op de sluiting van de horecagelegenheden.

Alle evenementen en andere bijeenkomsten die plaatsvinden in het gemeentehuis of op een externe locatie in Lansingerland worden tot en met 6 april afgelast.
De gemeente doet een oproep aan alle organisaties, verenigingen en vrijwilligers om de landelijke richtlijnen te volgen en gepaste maatregelen te treffen.

Aangepaste dienstverlening gemeente

Het gemeentehuis in Bergschenhoek kent in ieder geval tot en met 6 april beperkte openingstijden: van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 12.00 uur. U wordt verzocht alleen contact op te nemen voor spoedeisende zaken zoals het aanvragen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs dat verloopt en het aangeven van een geboorte of een overlijden. U kunt alleen een afspraak maken voor in het gemeentehuis in Bergschenhoek.
De locatie in Bleiswijk is vanaf maandag 16 maart gesloten. Een afspraak maken kan via het algemene telefoonnummer 14 010 of via het contactformulier op de website van de gemeente.
De afspraken die al zijn ingepland in Bergschenhoek of Bleiswijk worden beoordeeld op het spoedeisende karakter. Deze inwoners worden gebeld of hun afspraak doorgaat.

Digitale aanvragen

Voor alle aanvragen die u digitaal kunt regelen (zoals verhuizingen, uittreksels en Verklaring omtrent Gedrag ) wordt geen afspraak gemaakt bij de publieksbalie.

Callcenter

Inwoners kunnen voor alle soorten vragen terecht bij het callcenter van de gemeente Lansingerland, bereikbaar via telefoonnummer 14 010, van 09.00 tot 17.00 uur, ook in het weekend. In de loop van deze week ook ’s avonds tot 20.00 uur.

Vergaderingen gemeenteraad en spreekuren wethouders

Alle raads-, commissievergaderingen en beeldvormende avonden zijn tot en met maandag 6 april 2020 afgelast. Ook de spreekuren van de wethouders gaan niet door in deze periode.

Afval ophalen en werkzaamheden buitenruimte

In de gemeente wordt het afval gewoon opgehaald. Ook de werkzaamheden in de buitenruimte gaan vooralsnog gewoon door.