donderdag 3 december 2020 | week 49
Home » Sport » Coronatijd op sportpark Merenveld goed gebruikt
Korfbalvereniging Weidevogels gebruikte de coronaperiode voor een fikse aanpak van het clubhuis en voor de aanschaf van zonnepanelen.

Coronatijd op sportpark Merenveld goed gebruikt

Coronatijd op sportpark Merenveld goed gebruikt

Bleiswijk – De coronatijd is op sportpark Merenveld goed gebruikt en dan met name bij korfbalvereniging Weidevogels. Daar zijn eind oktober 30 zonnepanelen op het dak van het clubhuis gemonteerd. Hierdoor is de vereniging nu bijna energieneutraal.

“We zijn al jaren bezig met het sparen voor een duurzame aanpak. Nu de gemeente besloot om ledlampverlichting aan te bieden hebben wij als bestuur de knoop doorgehakt en daar met een eigen investering op aan kunnen sluiten. Met als doel energieneutraal te kunnen worden en dat gaat nu zeker lukken,” aldus een enthousiaste voorzitter Ronald Vos.

Handen uit de mouwen

Weidevogels hoopt over drie tot vier jaar de investering terugverdiend te hebben en de energierekening te kunnen schrappen. “Zo houden we de kosten in de hand en richten we ons op duurzaamheid. Maar er is hier meer gebeurd in de tijd dat het op sportgebied wat rustiger was. De hele kantine is geschilderd en van nieuwe plinten voorzien. Bovendien is de bar vernieuwd, evenals de keuken. Momenteel worden de kleedkamers aangepakt. Ook dat is het resultaat van kritisch kijken naar inkomsten en uitgaven en het gespaarde geld investeren in de club.”

Naar binnen

Als de coronamaatregelen weer versoepeld worden en het is toegestaan zal Weidevogels tijdens het binnenseizoen elke zaterdag in sporthal Rijneveen gaan spelen. De kleintjes gebruiken sportzaal Het Sportpalet.
“Ons streven is altijd geweest om in de eigen kern te kunnen blijven trainen en spelen. Dit mede om de belastbaarheid van ouders , trainers en spelers in de hand te kunnen houden. Tot nu toe zijn we daar als club prima in geslaagd. En nu maar hopen dat onze leden allemaal weer snel kunnen gaan genieten van hun spel en de coronaperiode kan worden afgesloten.”