donderdag 4 maart 2021 | week 09
Home » Commentaar » Coronaproof

Coronaproof

Nu de vakantieperiode achter de rug is en veel mensen het gewone leventje weer hebben opgepakt, zien we ook op de redactie van deze krant dat veel verenigingen en organisaties de draad weer oppakken. Was dat in andere jaren niet meer dan normaal, nu ligt dat geheel anders. Immers, het coronavirus heeft de afgelopen maanden grote invloed gehad op de activiteiten die tot voor kort heel gewoon waren. Repetities, cursussen, Algemene Ledenvergaderingen, klaverjas- en dansavonden, alles werd afgezegd. Wat zijn we blij dat de initiatiefnemers het weer aandurven hun activiteiten op te pakken. Soms nog heel voorzichtig, maar wel met een positieve blik op de toekomst.
Misschien wordt nu pas duidelijk hoezeer mensen het bijwonen van hun kaartavond of welke activiteiten dan ook hebben gemist. De gezelligheid, de ontmoeting, het delen van lief en leed met anderen… Ze vormen de basis van ons bestaan. Alleen is maar alleen. Samen bezig zijn is zoveel fijner.
Het brengt wel een verantwoordelijkheid met zich mee. Voor de organisatoren en besturen van verenigingen en organisaties, maar ook voor de bezoekers van een happening. Want het virus is nog niet uit ons leven verdwenen. Maar de eerste stappen zijn gezet en dat maakt een mens blij!

Annette Docter