dinsdag 14 juli 2020 | week 29
Home » Algemeen » Corona hakt er in bij de bewoners Laurenshuizen en hun familie

Corona hakt er in bij de bewoners Laurenshuizen en hun familie

‘Ik ben geen bezoek; ik ben z’n vrouw!’

Corona hakt er in bij de bewoners Laurenshuizen en hun familie

Lansingerland – Met vier huizen van Laurens in de gemeente Lansingerland – De Tuinen (Bleiswijk), De Oranjehoeck (Bergschenhoek), De Oudelandse Hof en Huize Sint Petrus (beide Berkel en Rodenrijs) – wonen en leven zowel de (350) bewoners als de verzorgenden en de vele familieleden in een onzekere en ook spannende en verdrietige tijd nu het coronavirus rondwaart.

Trees Borkus-Henskens

Veel bewoners zitten in de meest kwetsbare groep, de verzorgers doen er alles aan om het hen zo veel mogelijk naar de zin te maken, zelf hopen ze niet getroffen te worden door het virus en de familie en andere bezoekers komen voor een gesloten deur bij allevier de huizen.

Een verrassing voor De Tuinen; mooie Bouman anthuriums.

Saamhorigheid

“Er zijn nog geen zieke bewoners en medewerkers, maar het is met alle maatregelen zeer druk voor onze medewerkers. De saamhorigheid is enorm. Iedereen doet zijn best er het beste van te maken,” meldt locatiemanager Ellen Hansen maandag. “De bewoners met klachten worden getest en we zijn veel voorbereidingen aan het treffen, maar tot nu toe lijkt het erop dat onze huizen hier in Lansingerland coronavrij zijn. Behandelen van andere zaken doen we alleen als het hard nodig is en onze artsen blijven alert.”
De maatregel van vorige week vrijdag dat er geen bezoek meer mag komen is zeer verdrietig voor bewoners en hun naasten. “We doen ons best de contacten zo goed als mogelijk door te laten gaan. Zo kregen we maandag extra tablets om te kunnen videobellen. Maar je hart breekt als je een partner van een van de bewoners voor de deur ziet staan die er niets van begrijpt en laat weten: ‘Maar ik ben geen bezoek; ik ben zijn partner en al zestig jaar met hem getrouwd.’ Maar ook haar mogen we niet binnen laten!”

Hartverwarmend

Op de sluiting volgden echter ook tal van hartverwarmende reacties uit de samenleving. “Zo kreeg De Oudelandse Hof de voorraad van restaurant Muller en Co en is snackbar Verhagen patat en snacks komen brengen voor 200 mensen. Alle locaties hebben van diverse kanten honderden bossen bloemen gekregen voor bewoners en medewerkers, maar ook heel veel fruit.
Er komen steunbetuigingen vanuit de gemeente en vele andere inwoners. Kinderen brengen zelfgemaakte kaartjes en ook stond er een op de stoep met een bord als groet naar oma die binnen moest blijven. De stoep van De Oudelandse Hof is getekend met harten. Het blijft droevig dat we de deuren gesloten moeten houden en ik denk dat dit nog wel even gaat duren. Daarom blijven we voorzichtig, volgen we de maatregelen van regeringswege en werken we alert. Maar we willen uiteraard ook onze grote dank uitspreken aan iedereen die aan ons denkt en de senioren en hun verzorgers verrast!”