woensdag 5 augustus 2020 | week 32
Home » Advertorial » Cor Olie verkoopt en verhuurt ‘hotelkamers op wielen’
Carlo en Hellen bij een van de fraaie campers.

Cor Olie verkoopt en verhuurt ‘hotelkamers op wielen’

Cor Olie verkoopt en verhuurt ‘hotelkamers op wielen’

Bergschenhoek – De caravans en campers worden steeds luxer en ook Cor Olie, de leverancier van zowel caravans als de steeds populairder wordende campers ziet dat steeds meer mensen kiezen voor een vakantie op wielen. “Van alle gemakken voorzien, want je hebt alle gemak en luxe bij je voor een heerlijke vakantie. Het is net een hotel op wielen dat je onderweg overal neer kunt zetten.”

Trees Borkus-Henskens

Carlo en Hellen Olie, al jaren een bekend adres op Weg en Land in Bergschenhoek als het om caravans en campers gaat, zijn blij dat het vakantieseizoen weer kan beginnen en dat iedereen weer op stap mag naar een vakantiebestemming. “Heel Nederland lag stil en daar was niemand blij mee. Onze werkplaatsactiviteiten liepen gelukkig goed door. Tijdens de eerder in oktober vorig jaar gehouden beurs was er veel verkocht en die bestellingen konden allemaal worden klaargemaakt en afgeleverd.”

De bom barstte

Toen volgde er voor de showroom en winkel toch een viertal rustige weken, maar gelukkig is het nu in het hele bedrijf weer lekker druk. “Toen – twee weken eerder dan gedacht – bekend werd dat de douches en toiletten weer open gingen op de campings barstte de bom. Met kijkers in de showroom voor zowel huur als koop. De ‘nieuwe’ kampeerders die dit jaar liever hun vakantie in Nederland doorbrengen en een kijkje komen nemen. Met name de vraag naar de aanwezigheid van een eigen toilet en douche in caravan en camper was en is nog steeds groot; dat zit inmiddels in 95% van de modellen ingebouwd.” Ziet een bezoeker een camper staan die helaas net is verkocht, dan gaat Carlo op zoek bij collega’s waar hij een goede relatie mee heeft. “We proberen dan een soortgelijke camper te vinden. Het maakt niet uit of hij aan de andere kant van het land staat. Hebben we hem gevonden, dan rijden we daar met de klant naartoe om hem uitgebreid te bekijken. Wordt tot aankoop besloten dan brengen we hem naar Bergschenhoek om hem helemaal klaar te maken voor de klant. De service staat bij ons heel hoog en we zien graag een tevreden klant.”

Koop en huur

Bij Cor Olie ligt het accent op vier bekende en goede merken. De campers in soorten en maten van het merk Knaus en Weinsberg zijn zowel te koop als te huur. De caravans van Sprite en Elddis zijn zowel nieuw als gebruikt te koop. Met ook dit jaar weer veel actiemodellen en een grote variatie in vierpersoonsmodellen, integraal, halfintegraal, een busje voor twee, veelal voorzien van een groot aantal attributen als luifels, schotels, navigatie en meer. “En mis je nog iets wat je graag mee zou willen nemen dan kom je even in de winkel kijken; met daarin een compleet assortiment aan attributen.”
In het technocenter van Cor Olie zijn ze gespecialiseerd in het op- en inbouwen van alle technische accessoires op het gebied van campers en caravans. “U kunt hier terecht voor het opbouwen van airco’s, schotels, EP-levelsystemen, alle soorten fietsendragers, inverters, zonnepanelen en nog veel meer. We geven u graag advies over de mogelijkheden. Ook voor uw Bovag onderhoud en schadeherstel bent u hier aan het juiste adres. We zijn aangesloten bij nagenoeg alle grote schadeherstelverzekeringsmaatschappijen.”