dinsdag 14 juli 2020 | week 29
Home » Nieuws » Concours Hippique Oldenbarneveltconcours trekt veel deelnemers

Concours Hippique Oldenbarneveltconcours trekt veel deelnemers

Concours Hippique Oldenbarneveltconcours trekt veel deelnemers

Bergschenhoek – Met 280 starts bij de dressuur, 80 springrondes en een kleine 30 crosscombinaties werd het Concours Hippique Oldenbarneveltconcours ook dit jaar weer een succes. Het concours begon vrijdagmiddag 12 juli rond de klok van vijven met oefenspringen en dressuur voor zowel pony’s als paarden. Zaterdagochtend 13 juli werd de draad om negen uur al weer opgepakt met springen en dressuur.

Trees Borkus-Henskens

Het concours vond ook dit jaar plaats op de evenementenberg langs de Rottebandreef. Een schitterende omgeving, ondanks de regen die een belangrijk deel van beide dagen spelbreker probeerde te zijn. Maar de combinaties lieten zich hier niet door afleiden en streden om de beste plekken. De zaterdag werd afgesloten met een oefencross op het hele terrein; dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Alle hindernissen hiervoor werden gesponsord door een bedrijf uit de omgeving.
Het werden twee gezellige dagen, waarbij het publiek vlak langs het veld de verrichtingen van zowel de dressuur als het springen goed kon volgen. De grote tent zorgde voor de droge momenten om even te genieten van een hapje en een drankje. Op het veld waren in een ‘strodorp’ tevens tal van kramen geplaatst met ruitergerelateerde artikelen. De gasten genoten niet alleen van de wedstrijden, maar ook van elkaar, want het blijft jaarlijks een reünie van bekenden die elkaar uit de paardensport van Lansingerland soms al vele jaren kennen. Het zijn nu vaak hun kinderen en kleinkinderen die in de voetsporen volgen en laten zien wat ze met paard en pony hebben geleerd.

De winnaars

Inschrijving aan het concours stond open voor iedereen, maar wat betreft de winnaars beperken we ons tot de deelnemers uit Lansingerland. De overall winnaar werd de 17-jarige Dot van Zomeren die twee keer eerste werd in dressuur en tweede met haar pony Isolan met springen in M1. Zij mocht dan ook de wisselbeker in ontvangst nemen. Zus Juul van Zomeren (14) werd twee keer eerste in dressuur in L1 en verdiende de dagprijs. De overige prijswinnaars in dressuur: Annet Hulst werd in Z2 twee maal eerste, Anouk van Adrichem twee maal tweede in B en Sophie van der Burg eenmaal eerste en eenmaal tweede in L2.
Tussen de springruiters werd Anouk Mulder tweede in B cat.DE, Willemijn Oosthoek twee keer eerste in L pony’s, Emma de Moree twee keer eerste in M/Z, Claire Steenwijk eerste en tweede in BB en Lucinda Okkerman eerste in de categorie M/Z/ZZ.