zaterdag 6 maart 2021 | week 09
Home » Algemeen » Concordia krijgt een ‘cadeautje’ van Rotary Lansingerland

Concordia krijgt een ‘cadeautje’ van Rotary Lansingerland

“Een opsteker voor onze vereniging in deze moeilijke periode”

Concordia krijgt een ‘cadeautje’ van Rotary Lansingerland

Bergschenhoek – De muzikanten van Concordia werden dinsdagavond 8 september tijdens de repetitieavond verrast toen mevrouw Annemarie van den Doel namens Rotaryclub Lansingerland een splinternieuwe (kleine) hoorn, met een waarde van € 500,=, overhandigde aan Indy Vermeylen, een van de leerlingen van Concordia. De kleine hoorn is bedoeld als leerlinginstrument, gevorderden bespelen de grote hoorn.

John Hofman

De muzikanten van muziekvereniging Concordia zijn blij dat ze inmiddels weer wekelijks kunnen oefenen, al moeten ze zich houden aan de geldende coronaregels. Dat doen ze ook keurig maar het, zoals voorheen, ongedwongen repeteren en gezellig met elkaar in de pauze wat bijkletsen zonder die anderhalve meter afstand is er helaas nog niet bij. Het bezoek van Annemarie van den Doel was dan ook een welkome opsteker.

Hoorn

Annemarie is sinds 1 juli 2020 voorzitter van Rotary Lansingerland, een functie die elk jaar rouleert. Rotary Lansingerland heeft momenteel zestien actieve leden, “maar nieuwe leden zijn uiteraard van harte welkom”, aldus de voorzitter. Eén maal per 14 dagen komen ze bij elkaar. De club is in feite altijd bezig voor goede doelen onder het motto: ‘service above self’. De goede doelen die worden gekozen zijn hoofdzakelijk verenigingen en instanties, soms ook een individueel persoon in Lansingerland. De Rotaryleden bespreken met elkaar allerlei dilemma’s, maar ook worden ethische vraagstukken besproken zoals bijvoorbeeld de coronacrisis. Soms wordt er een gastspreker uitgenodigd, maar nu maakt men pas op de plaats vanwege de corona en zal het programma voorlopig worden ingevuld door de leden zelf.
“We zijn ‘ontsproten’ uit de moederclub in Pijnacker en inmiddels bestaan we in oktober 2020 al weer 25 jaar!”, aldus Annemarie. Een aantal bekende activiteiten van Rotary is ‘Bridge in de Kas’ (de 20ste en laatste editie was in 2019) en ‘Lansingerland wandelt voor water’, waarbij leerlingen van basisscholen een bepaalde route door Lansingerland lopen met 6 liter water op de rug. Hierbij worden de kinderen er bewust van gemaakt dat leeftijdsgenootjes elders in de wereld soms kilometers moeten lopen om water te halen voor hun familie. Rotary krijgt regelmatig verzoeken om geldelijke steun en daaruit wordt een bewuste keuze gemaakt.

Plannen Concordia

“Concordia zit beslist niet stil, ook al zijn er nog niet veel mogelijkheden om zich te presenteren aan het publiek. Maar we zijn al volop bezig om weer iets moois neer te zetten”, vertelt voorzitter René van Rooijen. Zo wordt er op 31 oktober een livestream concert verzorgd, uitgezonden vanuit Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk in Berkel en Rodenrijs, een geschikte locatie voor een concert als dit waar men zich kan houden aan de anderhalve meter afstand. Er doen vier orkesten aan mee, maar er is geen poubliek bij aanwezig. Concordia heeft nog meer plannen, maar daar zal De Heraut u uiteraard tijdig over informeren.