vrijdag 5 juni 2020 | week 23
Home » Algemeen » Concert Helicon en de Zandprinses
 .

Concert Helicon en de Zandprinses

Concert Helicon en de Zandprinses

Lansingerland – De Zandprinses Rosa van der Vijver komt naar Lansingerland. Op uitnodiging van muziekvereniging Helicon uit Berkel en Rodenrijs geven zij gezamenlijk een concert. Met beelden zal Rosa, de Zandprinses, diverse stukken begeleiden. Er worden zaterdag 2 november twee concerten gespeeld. Een speciaal concert voor kinderen (onder begeleiding) en in de avond een groter concert.

Muziekvereniging Helicon wilde graag iets speciaals doen en heeft een samenwerking gevonden met Rosa van der Vijver uit Friesland. Rosa komt uit een creatief gezin en is al van kinds af aan bezig met zingen, dansen en tekenen. Het echte zandtekenen heeft zij van haar vader, Gert van der Vijver geleerd. Rosa heeft diverse producties met haar vader samen gedaan. Sinds begin 2015 is zij zelf fulltime bezig met zandschilderen. Zij stond onder meer tijdens de Christmasshow in de Ziggodome samen met Edsilia Rombley en O’g3ne.
De tekeningen in het zand worden live getekend. Deze vorm van kunst heet zandschilderen. Het is een schouwspel tussen licht en donker, het licht komt van onder, dus hoe meer zand, hoe donkerder de tekening. Rosa probeert iedere tekening over te laten gaan in iets anders, daardoor blijf je steeds geboeid kijken en luisteren. Rosa heeft van muziekvereniging Helicon een ruwe versie gekregen van de muziek, zodat de visuele beelden passen bij de muziek.

Twee concerten

Speciaal voor kinderen is er een middagconcert: zaterdag 2 november van 15.30 tot 16.15 uur in het gemeentehuis van Lansingerland, Tobias Asserlaan 1 te Bergschenhoek. De toegang is € 4,- per persoon. Omdat het een kinderconcert is worden de stukken samen met de Zandprinses ten gehore gebracht met nog een paar leuke en mooie andere stukken.
’s Avonds speelt Helicon het najaarsconcert samen met de Zandprinses. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.15 uur, einde 22.00 uur. De kaarten zijn € 10,- per stuk. Te koop bij Boekhandel Janneke aan de Kerkstraat 29 in Berkel en Rodenrijs en aan de deur vooraf aan het concert. De entree is inclusief een consumptie (koffie/thee) in de pauze. De muziekvereniging hoopt op een volle zaal zodat iedereen kan meegenieten van dit unieke optreden.

Geef een reactie