dinsdag 29 september 2020 | week 40
Home » Commentaar » Code rood

Code rood

ProRail heeft voor donderdag een ‘code rood’ afgegeven. Niet omdat het gaat sneeuwen of streng gaat vriezen, maar vanwege de extreme hitte. De rails kunnen uitzetten en ook spoorleidingen zijn niet altijd bestand tegen dit soort temperaturen.
Reizigers wordt geadviseerd water mee de trein in te nemen, want er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan als de trein stil komt te staan en de airco uitvalt. Er zullen ploegen klaar staan met water om treinreizigers die vast komen te zitten zo snel mogelijk van water te voorzien, maar het is verstandig ook zelf water mee te nemen.
Ook in woonzorgcentra voor ouderen worden maatregelen genomen. Voor iedereen geldt om te zien naar ouderen en kwetsbare mensen in de eigen omgeving.
Inmiddels komen er berichten binnen dat het donderdag op sommige plaatsen in ons land zelfs 40 graden Celsius kan worden. Je hoopt altijd op mooi weer als je vakantie hebt, maar bij deze temperaturen blijf je liever binnen al bieden de zwembaden en het strand uitkomst.
De vakantieganger die daar niet van houdt, kan zich het beste rustig houden, lekker Tour de France kijken dan maar. Ook geen straf.

Annette Docter