zaterdag 6 maart 2021 | week 09
Home » Advertorial » Charlie’s Eetcafé groeide van sportcafé naar restaurant
Chefkok Mike (rechts) en Michiel links met tussen hen in Carlo.

Charlie’s Eetcafé groeide van sportcafé naar restaurant

Charlie’s Eetcafé groeide van sportcafé naar restaurant

Berkel en Rodenrijs – Charlie’s Eetcafé is in enkele jaren uitgegroeid tot een Eetcafé met een hoofdletter E. Wat ooit begon als sportcafé op sportpark Het Hoge Land is nu de plek waar je graag gezien wilt worden achter een smakelijke steak of een ander kunstwerkje van chefkok Mike Swart en zijn team.

Maar het succes en de groei willen niet zeggen dat Carlo en zijn team op hun lauweren rusten. Ze bedenken constant leuke dingen die in de agenda passen, in het menu of op de borden aan de wand. Het jonge team staat te trappelen om de gasten te verwennen of te verrassen. Met lekker eten, maar ook met gezelligheid en leuke evenementen. En je auto of fiets? Die kun je meestal voor deur kwijt.

Actief

Het einde van het jaar nadert ook voor Charlie’s, maar dat wil niet zeggen dat er weinig of niets meer gebeurt. Voor het einde van het jaar is de introductie van een nieuw biermerk; Hertog Jan wordt het belangrijkste merk. Maar daarnaast presenteert het restaurant nog een lange lijst aan speciale biertjes die allemaal gepresenteerd worden op de borden aan de wand. Meer dan de moeite waard ze even te bestuderen en er een keuze uit te maken.
“We zijn van sportcafé naar eetcafé gegaan, want inmiddels worden de sporthallen voor een belangrijk deel door schooljeugd gebruikt. De enkele clubs die hier nog komen bestaan veelal uit jeugd; alleen op zaterdag en zondag zijn er nog wedstrijden waar volwassen spelers en publiek present zijn. Gelukkig weet nu iedereen dat we nu al 13 jaar een gezellig restaurant zijn met een ruime menukaart waar ook met groepen goed feest te vieren is. We zijn grote groepen inmiddels wel gewend. Die kunnen door het jaar heen gebruik maken van een voordeel groepsmenu van € 25,- en €5,- voor twee drankjes erbij naar keuze. Vooraf vragen we via de mail even door te geven welk gerecht je graag wilt hebben van het voordeelmenu, zodat de kok zich goed kan voorbereiden en de gasten niet te lang hoeven te wachten.”

Plannen

Eens in de maand op maandag is er al een bingo voor alle leeftijden bij Charlie’s waar ruim honderd deelnemers van meegenieten. Het plan wordt verder uitgewerkt om een keer per jaar een ‘Gooise Vrouwen’ bingo met optreden van artiesten te organiseren voor drie- tot vierhonderd gasten. Nagedacht wordt ook over een ‘seniorendag’ op zondag met een speciaal seniorenmenu en voor iedereen elke dinsdag een voordelig menu of gerecht. De keuken is zes dagen in de week (maandag blijven de deuren dicht) geopend van 17.00 tot 22.00 uur.

Kerstmis

Zowel Eerste als Tweede Kerstdag wordt een Kerstmenu geserveerd, waarbij – verdeeld over twee zits – per dag 140 gasten ontvangen kunnen worden. Voor de kinderen die meekomen gaat de sporthal open om tussen de gangen door te kunnen spelen. Er zijn nog enkele plekjes vrij.
Carlo beheert inmiddels 28 jaar de horeca in sporthal Oostmeer en heeft het helemaal naar z’n zin. “Het aantal gasten is sterk gegroeid en wij zijn meegegroeid. Die groei staat niet stil en daar genieten zowel wij als onze gasten van. Iedereen is hier welkom; van groot tot klein. En we zijn pas tevreden als ook onze gasten het naar hun zin hebben gehad en graag terug komen!”