donderdag 16 juli 2020 | week 29
Home » Politiek » CDA wil snel bouw appartementen voor senioren in Bleiswijk
Het perceel langs de Lijsterlaan is een geschikte bouwlocatie voor appartementen voor senioren. Tekst/foto: Freek J. Zijlstra.

CDA wil snel bouw appartementen voor senioren in Bleiswijk

CDA wil snel bouw appartementen voor senioren in Bleiswijk

Bleiswijk – Charles van Harn heeft namens het CDA het college van b. en w. nogmaals gewezen op de grote behoefte aan appartementen voor senioren. Uit het onderzoek dat in 2019 uitgevoerd is naar de woonbehoefte in Bleiswijk kwamen twee potentiele woonbouwlocaties in beeld, namelijk de percelen Lijsterlaan-Merenweg en Langevaart- Korenmolenweg. Wat houdt het college tegen om aan de slag te gaan?

Het is inmiddels duidelijk geworden dat er niet voortvarend werk gemaakt wordt van ‘bouwen, bouwen, bouwen’ voor de doelgroepen starters en senioren, zoals veel inwoners van Bleiswijk nadrukkelijk blijven vragen. Voor de uitstekende bouwlocatie aan de rand van het centrum wordt al geopteerd voor het tijdelijk plaatsen van Tiny Houses of flexwoningen voor jongeren.
Van Harn vraagt zich af waar de gemeente Lansingerland, als verondersteld eigenaar van een aanzienlijk perceel langs de Lijsterlaan, nog op wacht. Dit kavel is immers ideaal gelegen nabij voorzieningen zoals winkels, bushaltes en locaties waar sociale activiteiten voor ouderen plaatsvinden. Een meer dan zeer geschikte locatie om appartementenwoningen voor senioren te realiseren, stelt Charles van Harn.

Op slot

Daarin staat de CDA-fractie niet alleen, want 3B Wonen heeft aangegeven dat Bleiswijk ‘op slot zit’ en bevestigde dat de bouw van (sociale huur)appartementen voor senioren op de locatie Lijsterlaan de gewenste doorstroming op gang kan brengen.
Het CDA wil van het college weten welke blokkades of claims er zijn die woningbouwontwikkeling in dit gebied bemoeilijken. Is het college bereid om het perceel langs de Lijsterlaan versneld in ontwikkeling te nemen voor de bouw van een relatief beperkt aantal (sociale huur)appartementen voor senioren en hierbij samen te werken met 3B Wonen? Het college is aan zet.