maandag 28 september 2020 | week 40
Home » Sport » BVCB werpt Feyenoord overwinning in de schoot
Geen winst voor BVCB in de uitwedstrijd bij koploper Feyenoord (foto Kees Ruigrok).

BVCB werpt Feyenoord overwinning in de schoot

Bergschenhoek – Mocht BVCB nog een sprankje hoop hebben om Feyenoord van het kampioenschap te houden, dan is die hoop na zaterdag definitief vervlogen. In de onderlinge confrontatie op sportcomplex Varkenoord was BVCB absoluut niet de mindere en met een beetje meer raffinement zou een gelijkspel niet hebben misstaan. Nu stond de equipe van Melvin Boel na afloop van een duel, waarin de strijdlust optimaal was, echter met lege handen. BVCB kwam zelf twee keer tot scoren, maar gaf een drietal doelpunten te gemakkelijk weg, waarmee een groot gedeelte van het 3 – 2 verlies meteen verklaard is.

De start van de wedstrijd tussen koploper Feyenoord en nummer twee BVCB kende een open begin. Beide ploegen gunden elkaar voldoende ruimte om te voetballen, waardoor een lang gestrekt speelveld een logisch gevolg was. BVCB ging daar het beste mee om en was de bepalende ploeg. Al in de derde minuut verschafte het zich een meer dan honderd procent kans om vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Faybian Herststein veroverde op het middenveld de bal en was er als een haas van door op de rechterkant. Vanaf de achterlijn trok hij de bal strak voor en Mike van der Steen hoefde de bal alleen maar binnen te tikken. Maar vanaf een meter voor het doel was dat te veel gevraagd voor de Hoekse spits, die zichzelf naar het hoofd greep toen hij de ultieme kans op een vroege voorsprong om zeep hielp.

Beloond

Nog net binnen het eerste kwartier zag BVCB het betere spel beloond worden met een goede treffer. Rany Skaff won in het duel en bracht de bal naar zijn rechtervoet. Van net buiten het strafschopgebied schoot de vervanger van de geschorste Guido van der Zee gedecideerd in de linkerhoek buiten het bereik van (tweede) doelman Scheermeijer.

Na de openingstreffer verdween echter beetje bij beetje het voetbal uit het spel van BVCB. Vooralsnog wist Feyenoord daar niet van te profiteren en gedurende het eerste half uur was het niet één keer gevaarlijk. Er leek lange tijd geen vuiltje aan de lucht. BVCB speelde een goed eerste half uur en had daarna de wedstrijd redelijk onder controle. Menigeen maakte zich alvast op voor de rust als het binnen luttele minuten alsnog helemaal fout ging met de Hoekse club.

Twee minuten voor de thee leek een pass van aanvoerder Ferry van Lare niet te belopen, maar Joey Josee dacht daar anders over. Met zijn snelheid was hij Christiaan Hartmans de baas en hij wist de bal voor de achterlijn ook nog eens goed voor te zetten. Van dichtbij was Reginald Faria doeltreffend.

Extra tijd

BVCB moest dus vlak voor het verstrijken van de eerste helft de gelijkmaker slikken, maar daarmee was het leed nog niet geleden. In de extra tijd die arbiter Oussoren toevoegde sloeg Feyenoord nog een keer toe. Verantwoordelijk voor de tweede Rotterdamse treffer was Tim Schoonheijm die op avontuur ging. Op weg naar het Hoekse doel ondervond de Rotterdamse middenvelder weinig hinder en hij mocht zelf de 2 – 1 laten aantekenen.