donderdag 1 oktober 2020 | week 40
Home » Nieuws » BVCB – vrouwen op zoek naar een trainer
Nadine Schepers en Robin de Jager klaar om een nieuwe trainer te verwelkomen. Foto: Rob Veldkamp.

BVCB – vrouwen op zoek naar een trainer

Nadine Schepers: ‘we zoeken meer vastigheid’

BVCB – vrouwen op zoek naar een trainer

Bergschenhoek – Terwijl de competitievoorbereiding met rasse schreden nadert is nog niet alles in kannen en kruiken. Zo zijn de vrouwen van voetbalvereniging BVCB nog steeds op zoek naar een trainer/ coach. De Bergschenhoekse club die met één damesteam aan de competitie deelneemt en vijf jeugdteams heeft bij de meisjes wil de levensvatbaarheid nog meer gestalte geven door de aanstelling van een leider. Of zoals speelster Nadine Schepers het verwoordt: “We hebben de laatste jaren geen trainer die langer dan een seizoen bij ons werkzaam was, dat willen we doorbreken”.

Rien Kuyvenhoven

Ook Robin de Jager, bestuurslid en verantwoordelijk als technisch commissielid voor de vrouwen en meisjesafdeling, is bezig met deze zoektocht. “We werden ineens geconfronteerd met het vertrek van Stef van Zeelst”, licht De Jager de zoektocht toe. “Om het vrouwenvoetbal meer gezicht te geven willen we deze functie bezet hebben. We hebben het afgelopen jaar stappen gemaakt die we graag willen continueren. Uit de vijf jeugdteams willen we aanwas zien te krijgen voor ons eerste team. Vooral meiden van zeventien en achttien jaar zijn bij ons welkom om bijvoorbeeld volgend seizoen een tweede seniorenteam in te kunnen schrijven. Wat dat betreft blijft het een moeilijk verhaal om voor de vrouwen een trainer te vinden, Zelf denk ik ook dat het behoorlijk pittig is trainer te zijn bij de dames. Maar je moet het ook als een uitdaging zien. Het grote pluspunt van de vrouwen is wel dat ze als team heel sociaal zijn. Zijn heel betrokken bij BVCB en dan krijg je ook een wederzijds respect”.
Speelster Nadine Schepers is één van de vaste basiskrachten bij de hoekse vrouwen en zegt het uitstekend naar haar zin te hebben maar laat ook blijken dat een trainer voor de dames de grootste wens is voor de selectie van BVCB. “We hebben een team met een gemiddelde leeftijd tussen de achttien en dertig jaar waarvan de meesten half in de twintig zijn. Best een groep die niet op hun mondje gevallen is. Daarom willen we een trainer die ook zijn mannetje staat. Niet wachten tot we uitgekletst zijn. Baas zijn zonder baas te zijn”.
De snelle rechterspits van het team zegt verder dat naast het voetballen ook activiteiten plaatsinden bij de club waar het damesteam volop medewerking aan geeft.
Schepers: “Noem het maar presteren met een glimlach. Natuurlijk zijn we ook wel eens uit ons dak gegaan en dan word er bij ons ook wel eens met een deur gesmeten. En natuurlijk mag na zoveel jaren een man als trainer nu ook wel eens een vrouw worden. Als er maar duidelijkheid is wat wel of niet kan want in het veld kunnen we ook best wel eens fanatiek zijn. Dan kan wel eens het slechtste in een mens naar bovenkomen”.

Uitdaging

De dames willen graag wat meer aanzien hebben bij de club. Daarom wordt deze tak meer betrokken bij de technische commissie. De Jager: “We werden er eerst nog niet veel bij betrokken. Kijk het voetballen is niet te vergelijken. Maar ieder heeft zijn sport. We willen als team vastigheid. Nu was het ieder jaar een andere voor de groep. We hebben echt niet veel eisen maar zoeken wel iemand die leiding kan geven”. Nadine Schepers tot slot: “Het moet voor een trainer toch ook een uitdaging zijn dat we zoveel jeugd hebben bij de vrouwen”. Voor inlichtingen: jagerbvcb@hotmail.nl.