donderdag 3 december 2020 | week 49
Home » Sport » BVCB treurt om overlijden Jaap van Leeuwen
Bergschenhoek - In deze voor iedereen toch al vreemde tijd is voetbalvereniging BVCB getroffen door het overlijden van Jaap van Leeuwen. Volgens insiders bij de club een man van oprechtheid, ongecompliceerdheid, bereidheid om te delen. En vooral zijn onovertroffen vriendelijkheid.

BVCB treurt om overlijden Jaap van Leeuwen

BVCB treurt om overlijden Jaap van Leeuwen

Bergschenhoek – In deze voor iedereen toch al vreemde tijd is voetbalvereniging BVCB getroffen door het overlijden van Jaap van Leeuwen. Volgens insiders bij de club een man van oprechtheid, ongecompliceerdheid, bereidheid om te delen. En vooral zijn onovertroffen vriendelijkheid.

BVCB-bestuurslid Ronald Helder in het In Memoriam op de site van de club: “Zelden iemand ontmoet die zo vriendelijk en rustig met je in gesprek ging. Naar je luisterde. Op een bijzondere en zachte wijze. We hebben het geprobeerd afgelopen dagen. Is er iets vervelends te verzinnen over Jaap? Nee dus. Een en al vriendelijkheid, positiviteit en humor. Wat is dat toch fijn om te ervaren in deze soms wat grimmige wereld. We zijn nog niet helemaal gewend aan het feit dat Jaap niet meer leeft. Dat hij niet meer in zijn hoekje staat”.
Jaap van Leeuwen kwam in 1980, samen met twee maten van Hillegersberg, naar BVCB. Heeft ongeveer een jaar of acht in het eerste team gespeeld. Na een paar jaar in het derde, deed de toenmalige trainer Peet de Vaal begin jaren negentig weer een beroep op hem. Samen met de twee monumenten Koos van der Pad en Henk in ’t Veen moest hij het vlaggenschip behoeden voor degradatie. Vervolgens weer terug naar het derde, genoemd het rusthuis voor oud-toppers uit de selectie.
Jaap was een vakman, kan als een van de weinige BVCB’ ers zeggen dat hij gevraagd is door Feijenoord. Nee, niet om te voetballen, maar wel om de kleedkamers van De Kuip te voorzien van tegels. Zijn vakmanschap werd al snel onderkend door verschillende spelers. Ronald Helder: “Hoe wrang is het dan om te constateren dat zo’n vriendelijke, positieve, volop genietende kerel er plots niet meer is, pas 68 jaar jong. We wensen namens alle BVCB-ers de familie en al zijn vrienden ongelooflijk veel sterkte om dit verlies te verwerken.”.