zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Nieuws » BVCB speelt volgend seizoen een stapje lager
BVCB-er Robin van Willigen is hier Jeffrey Flohr van DSO de baas. Foto: Kees Ruigrok.

BVCB speelt volgend seizoen een stapje lager

Zoetermeer/Bergschenhoek – In de rust, met een 0-1 stand en ook na de pauze met een 1-2 voorsprong, had BVCB trainer Edwin Vurens nog hoop op een goed resultaat in de uitwedstrijd tegen DSO. Hoe groot was de kater na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Rijn toen het scorebord de eindstand van 5-2 aangaf en deze uitslag degradatie naar de tweede klasse betekende. Voor DSO was er door deze uitslag een plaats in nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse.

Rien Kuyvenhoven

Thuisclub DSO mocht ook bepaald niet klagen met de 0-1 achterstand bij rust door een prachtige lob van BVCB-er, Huub van Heijningen, na een kwartier spelen. En binnen een minuut vergat BVCB te profiteren van nonchalant uitverdedigen van de jubilerende doelman Sven Wolsheimer (zijn 200ste wedstrijd). De doelman had niet geleerd van zijn fout want na een half ging hij weer de bietenbrug op bij het uitverdedigen en schoof de bal in de voeten van Nick Mahieu die echter niet kon profiteren van deze buitenkans. In de laatste minuut voor rust miste Sjors Lankhaar een grote mogelijkheid die hem aangereikt werd door de doelpuntenmaker Huub van Heijningen. DSO wist zich geen enkele mogelijkheid laat staan een kans te creëren. Zie daar de mogelijkheden die BVCB kreeg in de wedstrijd in Zoetermeer. Daarom ook moet trainer Edwin Vurens het gelijk aan zijn zijde krijgen door na afloop te stellen, dat zijn ploeg het in de eerste helft had laten liggen. “Die eerste helft was gewoon goed. Natuurlijk krijg je door fouten van je tegenstander de mogelijkheden. Maar die moet je dan ook benutten. Dit terwijl DSO geen bal op ons doel wist te krijgen, waardoor we eigenlijk met zeker drie doelpunten verschil deze eerste helft in ons voordeel hadden kunnen beslissen.”

Raadsel
Het gelijk was aan zijn zijde. Maar de ommekeer in deze tweekamp was er snel na de thee. Toen menigeen zich nog in het clubhuis te goed deed kantelde de wedstrijd voor even. In de eerste minuut na rust werd DSO in het zadel geholpen door een onbeholpen actie van BVCB’s middenvelder Ouled Said Abdelhak die te zwaar werd bestraft voor een actie op Houssain Zeryouh. De strafschop werd onberispelijk binnen geschoten. BVCB zou toch nog een keer de rug rechten en wist met een omstreden doelpunt waar volgens de assistent-scheidsrechter van de thuisclub een luchtje van buitenspel aan hing door Robin Mosma een voorsprong te nemen, 1-2.
Wat zich vervolgens in de Bergschenhoekse formatie afspeelde, was voor de aanwezigen een raadsel. Na die goede eerste helft en andermaal een voorsprong even na de pauze belandde het team in een vrije val, waarbij trainer Vurens als aan de grond genageld moest toezien hoe de Zoetermeerders de BVCB- ploeg overliepen. Invaller Jurdany Koster, de plaag met de paardenstaart, dolde als een jong veulen door de afweer van de gasten en liet zien dat hij met een uitstekende techniek gezegend was. De BVCB afweer had zijn handen vol aan deze kleine aanvaller. Tien minuten oud was de tweede rondgang en zijn goal was het absolute hoogtepunt van deze wedstrijd. Het strakke inspelen van de solide Nick Sleeking werd gevolgd door het opwippen van de bal met de rechtervoet en volley ingeschoten met zijn linker; langs een liniaal verdween de bal achter een kansloze Mark Gaerthe, 2-2. Nadat eerst nog een vrije trap van El Houssain Zeryouh op de lat uiteen was gespat was een spelhervatting goed voor een voorsprong voor DSO. Elliot Pattinama legde de bal loepzuiver bij de verste paal alwaar Jurdany Koster op een technisch perfecte wijze de bal binnentikte, 3-2.
Trainer Edwin Vurens wisselde aanvallend en bracht achtereenvolgens Dennis de Haas, Yousif de Kock en Soufian Tanouti binnen de lijnen. Het zou niet het wondermiddel zijn waarop de ex-voetballer van onder meer Sparta mocht hopen. Het werd zelfs nog erger toen de volkomen vrijstaande Elliot Pattinama de bal vanaf de rand van het strafschopgebied binnen krulde, 4-2. Dezelfde speler zou in het resterende deel van de wedstrijd Leslie van den Berg de mogelijkheid bieden voor de uiteindelijke 5-2.
“Na die 2-2 waren we het spoor volkomen bijster”, analyseerde Edwin Vurens de tweede helft. “Het probleem van het niet kunnen scoren wat de hele competitie telkens terugkwam, breekt je als ploeg ook vandaag op.”
Op de vraag wat hij volgend seizoen gaat doen kan Vurens nog geen antwoord geven. “Ik denk dat het een jaartje niets doen wordt wat trainen betreft. Ik ben ook een beetje moe na zo’n seizoen, waarin je je ziel en zaligheid legt. Het zal een jaartje bijtanken worden”.