woensdag 12 augustus 2020 | week 33
Home » Nieuws » BVCB rood gekleurd naar de broodnodige winst
De muur van BVCB staat opgesteld als Jordy Pronk van Forum Sport aanlegt voor een vrije trap. V.l.n.r. Eytan Scheimann Rob Rutten Dennis van der Haas Jeremy Stork Ayrton Verlaan Wesley van der Molen en Nick Walbeek. Foto: Rob Veldkamp.

BVCB rood gekleurd naar de broodnodige winst

Trainer Van Ruitenburg: “Een compliment voor hun strijdlust”

BVCB rood gekleurd naar de broodnodige winst

Bergschenhoek – Het was voor BVCB aanhaken of onderin de eerste klasse B blijven. Het bezoekende Forum Sport zou bij winst verder weglopen van de onderste plaatsen. BVCB had vier punten achterstand op de ploeg uit Voorburg. Met de uiteindelijke winst van 3-2 heeft de ploeg van trainer Gerard van Ruitenburg meer lucht, lees aansluiting, gekregen. Tweemaal rood voor BVCB was echter een smet op de tweekamp.

Rien Kuyvenhoven

BVCB tegen Forum Sport werd ook de wedstrijd voor Jeremy Stork. Hij boog in de tweede helft binnen tien minuten de 1-1 deling bij rust om tot een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg. Deed trainer Van Ruitenburg voor aanvang nog zijn beklag over het niet benutten van kansen in de voorgaande wedstrijden nu werd er wel gescoord. Toch had hij vooraf al een goed gevoel over wat BVCB deze wedstrijd zou laten zien. Volgens hem lag een goede trainingsweek aan de basis hiervan. Dit keer was er in tegenstelling tot vorige week geen sprake van een fantastische eerste helft. Wel was er de meevaller dat Rob Rutten al binnen tien minuten BVCB aan een voorsprong hielp, op aangeven van Jeremy Stork, met een laag schot in de benedenhoek, 1-0. Een voorsprong van slechts één minuut omdat de gasten met een zeer fraaie aanval en een evenzo mooi doelpunt van Tom Beijen de gelijkmaker liet aantekenen. Verder viel er deze eerste helft niet veel te genieten met slechts één doelpoging van Rob Rutten en een kopbal van Luuk Goedbloed voor de bezoekers. Wat dat betreft bood de tweede helft heel wat meer spektakel.

Tien man

Te beginnen in de eerste vijf minuten toen Jeremy Stork aanvankelijk in buitenspelpositie toch de doorgang kreeg voor de 2-1 en het derde doelpunt kwam eveneens van zijn voet weer op aangeven van BVCB’s beste man Ugar Altintas, 3-1. Stork stak na afloop zijn geluk niet onder stoelen of banken. Hij was duidelijlk zeer gelukkig met deze twee trefferes. “Ik heb dit seizoen nog niet gescoord, maar wel een paar keer een assist gegeven. Deze overwinning is natuurlijk heel belangrijk voor ons. Win je niet dan sta je op een behoorlijke achterstand. We hebben deze competitie veel doelpunten ongelukkig weggegeven. Het was natuurlijk ook een wedstrijd met veel emoties en we met tien man in het laatste half uur de wedstrijd over de streep hebben weten te trekken.” Emoties omdat BVCB met tien man kwam te staan doordat Mitchell Feijen zijn opponent als de laatste man voor doelman Van der Molen vasthield.
De goed leidende arbiter Oussama Belkaraoula uit Utrecht lichtte zijn beslissing na afloop toe, omdat de gasten ook nog een strafschop claimden. “De overtreding, vasthouden, werd buiten het strafschopgebied onderbroken en dan kun je je wel in het strafschopgebied laten vallen, maar zo werkt het niet.”
De arbiter van dienst kreeg nog een moeilijk slot doordat beide ploegen er een hectische strijd van maakten. BVCB met in gedachten een derde winstpartij, en Forum Sport wilde voorkomen dat ze na een nederlaag naar beneden zouden moeten kijken. Nick Walbeek, al eerder met geel bestraft, kreeg zijn tweede prent na een overtreding en zal naast de gevolgen hiervan ook nog een rapport naar de bond zien gaan wegens zijn beledigende opmerkingen tegen Belkaraoula. Walbeek voerde als excuus aan dat de man hem de hele wedstrijd al liep te zoeken. “Die twee gele kaarten waren geen overtredingen.”
Gerard van Ruitenburg kon eindelijk weer eens met een glimlach de kleedkamer verlaten terwijl zijn team uit z’n dak ging. “De eerste helft was een genot om te zien. Wel werd snel die gelijkmaker gemaakt. Maar het team krijgt een compliment voor de manier waarop ze bleven knokken. En ik geniet vooral van die balletjes van Ugar Altintas.”