zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Nieuws » BVCB laat zich inspireren door een eigen kledinglijn
De nieuwe kledinglijn voor BVCB is klaar. De commissie bestaande uit v.l.n.r. Michel Jourdan Ron van der Linde en Arjan Korving toont deze met trots. Rechts Marcel Labrie de ontwerper van het logo. Foto: Rob Veldkamp.

BVCB laat zich inspireren door een eigen kledinglijn

“Om dit bijzondere corona-seizoen toch een leuke twist te geven”

BVCB laat zich inspireren door een eigen kledinglijn

Bergschenhoek – Terwijl bij de meeste sportclubs het leven er bijna uit is of net weer een beetje op gang komt, is een klein comité binnen sportvereniging BVCB bezig met de kledinglijn voor de komende jaren. Vooruitlopend hierop biedt sponsorcommissie ‘Het Kledingplan’ de leden nu al onder het motto ‘het is mooi voor de leden en goed voor de club’ vier items vrijetijdskleding aan voorzien van het BVCB logo, dat bewerkt is door Marcel Labrie die hier belangeloos zijn medewerking aan verleent.

Rien Kuyvenhoven

Een drietal leden van de Bergschenhoekse vereniging staat aan de basis van dit unieke initiatief. Arjan Korving, Ron van der Linde en Michel Jourdan, ook bezig met een geheel nieuw kledingplan voor alle voetballers van de club, willen de komende tijd al hun aandacht richten op dit unieke tussendoortje bij de club. Mede doordat de vorige competitie moest worden onderbroken en de vereniging ‘stil’ stond gaat het nieuwe kledingplan bij BVCB pas op 1 januari 2021 van start. Maar nu al beginnen ze een sponsoractie waarbij leden en niet-leden vrijetijdskleding kunnen kopen met daarop een tekening, gemaakt door kunstenaar Marcel Labrie. Een deel van de opbrengst gaat naar BVCB. Donderdag 9 juli en zaterdag 11 juli zijn pas-dagen bij de club (zie voor meer informatie de website van BVCB).
Arjan Korving: “De leden kunnen de vier items van initialen laten voorzien en een gedeelte van de opbrengst gaat weer terug naar BVCB om de club op deze manier te steunen in deze moeilijke periode. Dit alles in samenwerking met onze partners Robey Footballshop, onze nieuwe Rotterdamse kledingleverancier vanaf 1 januari 2021. We lanceren dit initiatief deze week bij onze leden nadat Marcel Labrie zaterdag het eerste shirt in ontvangst heeft genomen.”

Nieuwsbrief

Het is het label van BVCB van de hand van de Rotterdamse kunstenaar Marcel Labrie wiens zoon bij de club voetbalt. Met een knipoog naar zijn jonge jaren toen hij nog met graffiti in de weer was, maakt hij nu schilderijen, muurschilderingen (graffiti), tekeningen en foto’s. “Ik wil me niet binden aan een bepaalde stijl of techniek. Het onderwerp bepaalt de stijl. Variërend van fotorealistisch tot abstract. Muziek, film, de stad, het dagelijks leven, inspiratie is overal. Maar net zo belangrijk voor mij is wat mijn werk voor iemand anders betekent. Kunst moet de ziel raken”, aldus Labrie.
Ron van der Linde vertelt, dat de leden van de club deze week via een nieuwsbrief worden geïnformeerd over deze actie. “We plaatsen ook een link op de site van de club. Natuurlijk zijn we niet de enige club die zo’n fraaie kledinglijn voor de vrije tijd weet op te zetten. Bij ons is het echter uniek, dat Marcel Labrie er zo bij betrokken is. Het door hem ontworpen logo zorgt voor een zeer fraaie uitstraling van deze vrijetijdskleding.”

Initialen

Na lancering van dit initiatief zal de uit drie man bestaande commissie niet stil blijven zitten. Ze willen BVCB nog meer uitstraling geven door alle voetballers in dezelfde kleding van Robey Sport te laten sporten met op deze kleding de naam van de sponsoren van de club. Deze week zal met de drie hoofdsponsoren overleg plaatsvinden.
Korving: “We proberen op het wedstrijdshirt de drie hoofdsponsors van de club te zetten. Daarnaast zijn er voor de andere sponsoren voldoende mogelijkheden om naamsbekendheid te krijgen, bijvoorbeeld op tassen en trainingspakken. Het kledingplan voor alle leden bestaat uit een shirt, sokken en een broekje. Hierin maken we geen onderscheid tussen selecties en andere leden.”
Michel Jourdan benadrukt dat er zorgvuldig te werk wordt gegaan, zodat de leden de juiste maten in hun bezit krijgen. “We organiseren pas-momenten die op de site worden aangekondigd, waarna de leden zelf hun bestelling kunnen plaatsen en de betaling kunnen doen. Wat betreft de vrijetijdskleding kan men daarbij de gewenste initialen doorgeven. De bestelde kleding dient bij BVCB te worden opgehaald. Wie het snel in huis wil hebben kan het thuis laten bezorgen, maar dan worden er wel wat kosten in rekening gebracht.”