zaterdag 23 januari 2021 | week 03
Home » Sport » BVCB en trainer Dick Boereboom gaan voor een langere verbintenis
Dick Boereboom is ook volgend seizoen trainer bij BVCB. Foto: Kees Ruigrok.

BVCB en trainer Dick Boereboom gaan voor een langere verbintenis

BVCB en trainer Dick Boereboom gaan voor een langere verbintenis

Bergschenhoek – Ondanks dat het amateurvoetbal volledig stilligt, gaan achter de schermen veel zaken ‘gewoon’ door. Zoals de contractbesprekingen tussen bestuur, technische staf en de hoofdtrainer bij de diverse clubs. Behalve bij TOGB zullen er in Lansingerland geen wijzigingen optreden. In het geval van BVCB waren de betrokken partijen het al snel met elkaar eens. Zowel BVCB als Boereboom willen de prettige samenwerking graag een vervolg geven.

Rien Kuyvenhoven

Boereboom debuteerde in februari 2020 bij BVCB met een wedstrijd tegen de ploeg van Nootdorp waar hij een tweetal maanden eerder, na een lang dienstverband, zijn congé ontving. In en tegen Nootdorp werd met 2-3 gewonnen. Op 7 maart volgde een gelijkspel tegen Neptunus. Het zou de laatste wedstrijd van het seizoen 2019-2020 zijn: de eerste lockdown maakte een abrupt einde aan deze voetbaljaargang die pas op de helft was. Het huidige seizoen overkomt eenzelfde scenario. Na vier wedstrijden werd de competitie opnieuw stilgelegd. Er werd gewonnen van Papendrecht en Terneuzense Boys, een gelijkspel was het resultaat van het duel tegen Neptunus-Schiebroek. Ook de tot nu toe laatst gespeelde wedstrijd eindigde in remise (3-3 tegen Nieuwenhoorn).
“Al met al resultaten en een basis om de samenwerking voort te zetten”, lacht bestuurslid Ronald Helder gekscherend. Dan serieus: “Dick is een fijn iemand, waar we graag mee verder willen. Hij is een trainer die zoekt naar verbinding. Zowel bij de selectie als bij de jeugd. Een sociaal ingesteld persoon. Dit past bij BVCB. De beslissing om met elkaar door te gaan, is dan ook gebaseerd op wederzijds vertrouwen.”

Structuur

Iets wat Boereboom bevestigt: “Er waren geen lange gesprekken nodig om er uit te komen. Sterker nog: we waren er eigenlijk zo uit!” De 47-jarige trainer roemt de faciliteiten die hij bij BVCB tot zijn beschikking heeft om goed te werken. “De club kent een goede organisatie met een goede structuur. De structuur, waarin onder andere goed gekeken wordt naar hoe jonge jeugdspelers met talent ingepast gaan worden in de selectie, zal verder worden uitgewerkt. Bovendien”, voegt Boereboom er nog aan toe, “de selectie is een leuke en goede groep spelers om mee te werken.”
Beide partijen geven aan dat wat hun betreft de competitie weer mag beginnen. Maar de ontwikkelingen in ogenschouw nemend en vooral die in Bergschenhoek lijkt de competitieopening nog ver weg.