zaterdag 16 januari 2021 | week 02
Home » Nieuws » BVCB en Berkel lopen zich warm voor de competitieopening

BVCB en Berkel lopen zich warm voor de competitieopening

Corona hangt als het zwaard van Damocles boven de sportclubs

BVCB en Berkel lopen zich warm voor de competitieopening

Bergschenhoek – Ze deden elkaar weinig pijn, want voor een derby gelden soms andere regels. Maar de bekerwedstrijd tussen BVCB en het bezoekende Berkel kende een verdiende uitslag voor de thuisclub na een voorsprong bij rust. In de tweede helft een betere partij gevend Berkel, dat echter nietschotvaardig bleek en BVCB de kans gaf de 2-0 voorsprong over de streep te trekken.

Rien Kuyvenhoven

Natuurlijk zag het publiek nog niet de opstelling waarmee zowel BVCB, thuis tegen Terneuzense Boys, als Berkel, uit naar Vitesse Delft, in de competitie ten strijde zullen trekken. De experimenten in de voorbereiding waren ook in deze wedstrijd bij beide teams nog waarneembaar. Het ging er vooral om in een ritme te komen met als doel straks in competitieverband na een half jaar weer eens lekker tegen een bal te kunnen trappen. De twee oefenmeesters Dick Boereboom (BVCB) en Jan van der Lugt (Berkel) waren na afloop dan ook redelijk tevreden over de tweekamp.
Boereboom: “Een goede eerste helft, maar waarin we zeker meer doelpunten hadden moeten maken. We hebben te lang die 1-0 voorsprong (Rob Rutten, red.) op het scorebord laten staan. We hebben nu driemaal voor de beker gespeeld en alle keren de nul weten te houden. En ook nu hebben we niet veel kansen weggegeven.”
Dat Berkel de schade in de eerste vijfenveertig minuten beperkt wist te houden, buiten een tweede doelpunt van Jeremey Stork, moet voor een groot gedeelte op het conto worden geschreven van Berkel-doelman Fred Stigt die de doelpogingen van de thuisclub goed, soms met een beetje geluk, onschadelijk wist te maken. Doelpogingen waarbij Stigt steeds goed ingreep en paal en lat hielden de thuisclub van meer treffers af. Berkel echter kwam in de eerste vijfenveertig minuten zelden bij het vijandelijke doel, iets waar in de tweede helft wel verbetering in kwam toen de tweedeklasser meer druk op het doel van BVCB wist te zetten. De doelpoging van Rob Vermeer uit een vrije trap op de lat was daar het beste voorbeeld van, maar voor treffers was Berkel nog niet scherp genoeg. Iets wat trainer Jan van der Lugt moest beamen. “Voorin moeten we onze draai nog vinden. Er zijn nog spelers die nog geen hele wedstrijd in hun benen hebben om volgende week in de basis te starten. Over de eerste helft kan ik tevreden zijn al moeten we de nadruk nog meer leggen op de eindpass die er deze middag niet uitkwam.”
Boereboom tot slot over de komende tegenstander Terneuzense Boys. “Ik weet echt niets van die ploeg. Het enige wat we kunnen doen is uitgaan van onze eigen kwaliteit.”

Maatregelen horeca/sportkantines

Sportverenigingen werden afgelopen vrijdag via een schrijven nog eens op het hart gedrukt hoe het allemaal moet verlopen op de sportparken tijdens wedstrijden. Zo gelden voor sportkantines dezelfde regels als voor de reguliere horeca. De Rijksoverheid heeft hiervoor duidelijke regels opgesteld. Daarbij moeten de protocollen van Koninklijke Horeca Nederland worden gevolgd. De belangrijkste regels: sporters en bezoekers houden altijd 1,5 meter afstand tot elkaar (tenzij ze uit één huishouden komen). hebben een vaste zitplaats en leven de hygiënemaatregelen na. Er vindt altijd een reservering en gezondheidcheck plaats. Een greep uit de regels.
Het is bijna niet te doen voor de bestuurders van de sportclubs. Vooral bij de buitensporters waar diverse wedstrijden tegelijk worden gespeeld.
BVCB – voorzitter Andy Bezem en zijn medebestuursleden zien de toekomst wat dat betreft met enige zorg tegemoet. “Over vandaag ben ik redelijk tevreden. Maar met een aantal wedstrijden tegelijk zal het niet eenvoudig zijn om slechts 250 personen toe te laten. Een grief bij ons is dat er helemaal geen steun vanuit de KNVB komt met richtlijnen voor de sportclubs. Daarnaast zou spreiding van wedstrijden ook al een stukje helpen. Betrek de vrijdagavond erbij en smeer de wedstrijden nog meer over een heel jaar uit. Dat kan omdat de meeste verenigingen kunstgrasvelden hebben. Ook kan in de zomer langer doorgespeeld worden. Dit soort maatregelen zou al een hele verlichting betekenen.”
Medebestuurslid Ronald Helder merkte op: “We gaan zien hoe lang deze competitie gaat duren. Naar aanleiding van de brief van de gemeente kunnen we in ieder geval deze week weer een keer vergaderen. Het is en blijft zoeken naar de manier waarop we aan alle verplichtingen kunnen voldoen.”