woensdag 5 augustus 2020 | week 32
Home » Sport » BVCB begint 2020 sportief en gezellig

BVCB begint 2020 sportief en gezellig

BVCB begint 2020 sportief en gezellig

​​​​​​Bergschenhoek – Op de eerste zaterdag van het nog jonge jaar organiseerde BVCB een Nieuwjaarsfestijn met activiteiten voor jong en oud. Eerst ging de E-Talents Cup van start met een kleine 50 deelnemers. ’s Middags werd er afgetrapt voor het Oud en Nieuwtoernooi. Aansluitend trof men elkaar in de kantine voor een gezellige nieuwjaarsreceptie met bijbehorende speech, een hapje en een drankje en de huldiging van de winterkampioenen.​​​

Al vroeg in de ochtend was het een drukke bedoening in de kantine van BVCB. Tal van grote tv-schermen werden netjes naast elkaar opgesteld. Vanaf 10.00 uur meldden de eerste deelnemers aan de E-Talents Cup zich, het landelijke FIFA clubkampioenschap van Nederland.
Rond 13.00 uur arriveerden de eerste spelers die zouden deelnemen aan het ‘Italiaans Toernooi’. Drie elftallen namen het tegen elkaar op: BVCB, JO19-1, BVCB 1 en BVCB Oud. Het laatste elftal is een bonte verzameling van spelers die in het nabije of iets verdere verleden voor BVCB 1 uitkwamen. Het was BVCB A1 dat verrassend goed uit de startblokken kwam en het BVCB 1 knap lastig wist te maken. Uiteindelijk bleek BVCB 1 net iets te sterk en won het met 2-1. Het schitterende doelpunt van A-junior Martijn Snel wat de 1-1 betekende, mag hier niet onvermeld blijven.
BVCB Oud trad aan met diverse coryfeeën, de een wat meer afgetraind dan de ander. Het elftal van BVCB Oud stond onder leiding van Peet de Koning. Tegen de A-junioren hield de ‘ouwe hap’ het knap lang uit zonder schade. Uiteindelijk won de jeugd met 2-0. BVCB 1 zette een 1-0 op de oudere garde op het scorebord. Al meende de verliezende partij dat het doelpunt buitenspel was. In beide wedstrijden valt Nick Stofbergen op door zijn knappe keeperswerk.

Nieuwjaarsreceptie

Om 16.00 uur was het gezellig druk in de kantine. De muzikale omlijsting van deze feestelijke receptie was in handen van zanger/gitarist Eric Ekkerman. De klok liep tegen vijven toen bestuurslid Ronald Helder zijn nieuwjaarsspeech hield. Er werd teruggeblikt en vooruitgekeken. Aansluitend aan de speech werd er door iedereen getoost op het nieuwe jaar en werden hapjes geserveerd.