zondag 28 februari 2021 | week 08
Home » Algemeen » Buurtbewoners trekken zich het lot aan van postbode Diana
Sonja (l) overhandigt de attentie aan een blijverraste Diana. Foto: John Hofman.

Buurtbewoners trekken zich het lot aan van postbode Diana

Buurtbewoners trekken zich het lot aan van postbode Diana

Berkel en Rodenrijs – Woensdag 6 januari 2021 begon heel naar voor postbode Diana Boel uit Bergschenhoek. Al ruim zes jaar bezorgt ze de post in een woonwijk van Berkel en Rodenrijs. Ze is daar inmiddels een goede bekende geworden van de bewoners en dan ontstaat er toch een bepaalde band met elkaar. Op die woensdagmiddag werd, tijdens het post bezorgen, haar fiets met zijtassen vol poststukken gestolen. Pas ’s avonds rond half elf troffen buurtbewoners, die op zoek waren gegaan, de fiets, beschadigd, aan in een parkje. Het meest nare was, dat haar tasje met portemonnee, pasjes en geld ook was verdwenen. De poststukken zaten gelukkig nog in de zijtassen.

John Hofman

Onder meer Sonja de Schepper ondernam actie nadat de fiets was gevonden, met als resultaat dat ze vrijdagavond 15 januari aan Diana als verrassing namens een aantal wijkbewoners een leuke attentie kon overhandigen. Het zat in een mooie doos, maar Sonja mocht deze thuis pas open maken. Het bleef en blijft dus een verrassing, maar de lezers kunnen er van uitgaan dat het een leuke verrassing was! Daar kwam nog bij dat men Rijwielhandel Leo Smit aan de Rodenrijseweg bereid had gevonden om de fiets weer helemaal (gratis!) in orde te maken. Een van de wielen liep bijvoorbeeld aan, kortom, de fiets moest worden nagekeken.
De dag nadat de fiets werd gestolen ging Diana al weer post bezorgen, zij het op een oude, geleende fiets. Lachend: “Ik heb nog nooit zo lang over het bezorgen in die wijk gedaan als die dag. Iedereen sprak mij aan, zodat de rit veel langer duurde dan normaal. Gaat haar portemonnee nu weer in de zijtassen? “Nee, beslist niet. Die doe ik nu in mijn jaszak”, zegt ze, nog steeds verbouwereerd omdat er gelukkig goede mensen zijn die zich het lot van een bestolene aan trekken.
Misschien krijgt de dader spijt en doet hij, anoniem, alsnog de portemonnee met inhoud uiteraard door de brievenbus bij De Heraut, Berkelse Poort 59 in Berkel en Rodenrijs! Eindresultaat: een schoon geweten en een nog blijere Diana.