donderdag 1 oktober 2020 | week 40
Home » Algemeen » Buurt in Bergschenhoek onaangenaam verrast door wegwerkzaamheden

Buurt in Bergschenhoek onaangenaam verrast door wegwerkzaamheden

Buurt in Bergschenhoek onaangenaam verrast door wegwerkzaamheden
Onverwachte verkeersperikelen.

Bergschenhoek – De bewoners van Boterdorp in Bergschenhoek werden op de ochtend van woensdag 25 oktober geconfronteerd met een verrassend probleem. De asfaltlaag van de Lindenhorst/Beukenhorst werd met een freesmachine verwijderd.Op zichzelf was dit geen bijzondere operatie. De buurtbewoners waren echter in dit geval niet op de hoogte gesteld van de werkzaamheden en zij hadden dan ook geen voorzorgsmaatregelen getroffen.

Dit had tot gevolg dat omwonenden geruime tijd geen gebruik konden maken van hun auto. Ook waren de seniorenwoningen aan de Beukenhorst niet bereikbaar waardoor een aantal ouderen niet opgehaald kon worden op de afgesproken plek. Daarnaast was het opvallend dat het verkeer op geen enkele wijze gewaarschuwd werd voor de werkzaamheden. Yvonne Broers, woonachtig aan de Elzen, schetste de situatie: ‘Er stonden nergens borden. Overdag is dat nog niet eens een heel groot probleem want dan zie je wel dat de weg ineens 20 cm lager ligt. In het donker valt het echter niet op, met als gevolg dat er inderdaad problemen zijn ontstaan. Eén auto belandde letterlijk in een zwart gat.’ Inmiddels is de weg wel afgedekt met een laag gravel en zal er de komende weken bestrating worden aangelegd.
De nalatigheid van de gemeente verbaasde de bewoners in hoge mate. Onlangs is er nog een inloopavond georganiseerd met als thema onder andere de op stapel staande plannen voor de bouw van nieuwe scholen en woningen in de directe omgeving van de buurt. Er is toen aangegeven dat er niets zonder overleg zou gebeuren. ‘En een week later doen ze dit,’ stelt Broers vast. Volgens de omwonenden maken de werkzaamheden onderdeel uit van de voorbereiding voor het scholenproject.
Een woordvoerder van de gemeente ontkent dit echter: ‘Het gaat om standaard onderhoud en heeft niets te maken met de bouwplannen. Het is natuurlijk hoogst ongelukkig gelopen allemaal en we hadden de buurt beter moeten informeren. We zullen de bewoners een excuusbrief sturen en er alles aan doen om een herhaling te voorkomen.’ De bewoners hebben inmiddels de brief ontvangen.
Broers is niet geheel overtuigd dat de wegwerkzaamheden losstaan van de nieuwbouw en geeft aan dat de buurt mede door het ongelukkig handelen van de gemeente zich gaat organiseren en de verdere ontwikkeling van de plannen zeer nauwgezet gaat volgen. Vooral het doortrekken van de Beukenhorst richting de Berkelseweg staat hen tegen. Broers: ‘Vroeger was die doorgang er al maar die is gesloten omdat het een gevaarlijke verkeerssituatie opleverde. We zijn er niet blij mee dat het weer een doorgaande route wordt.’

Vincent Bongers