vrijdag 5 juni 2020 | week 23
Home » Lezersschrijven » Buslijn 173

Buslijn 173

Deze buslijn gaat verlegd worden, omdat er volgens de RET te weinig reizigers zouden zijn. Waar zij die onzin vandaan halen is mij een zeer groot raadsel! Zelfs de buschauffeurs snappen niet waar dit vandaan komt. In de Heraut staat echter dat het is omdat er zogenaamd omwonenden zijn die last ondervinden van de bus. Ik vermoed dat het er maar één is, en dat de kans heel erg groot is dat er weer eens sprake is van vriendjespolitiek.
Onze kinderen, familie en ouderen mogen nu nog verder lopen naar de halte, helemaal naar de grens van de bebouwde kom, in het donker, langs een heel drukke weg.
Deze halte Heulslootweg, buiten de bebouwde kom, is al een zeer grote schande, zo niet blunder, maar de RET slaat ook maar gewoon even twee industrieterreinen over. In Bleiswijk, en Prisma. Want ze gaan nu rijden via de Laan van Mathenesse, waar NIKS is, naar de zuidkant van Lansingerland-Zoetermeer. We moeten en zullen gebruik maken van dit station. Zoetermeer is nu nog moeilijker bereikbaar. Het alternatief zou kunnen zijn, gewoon naar de noordkant van het station rijden, zodat de mensen die werken en uit of via Bleiswijk reizen gewoon op hun werk kunnen komen. Beter zou zijn, je fatsoen houden als service verlenend bedrijf, en gewoon blijven rijden zoals het geval was. Nu worden er zoveel mensen gedupeerd. Dat vindt de gemeente overigens niet. Wethouders reageren niet, maar die hoeven ook niet met de bus, het maakt ze gewoon niks uit.
Bus 173 is al helemaal uitgemergeld omdat de RET en de gemeente Bleiswijk maar een achterbuurt vinden, en nu gaan ze nog verder. Over een of twee jaar gaan ze zeggen dat het helemaal niet rendabel is, en gaan ze gewoon via de N209 rijden, halte vooraan en achteraan Bleiswijk. Toen wij hier kwamen wonen, konden we naar Zoetermeer Centrum, en naar Rotterdam Centraal reizen met de bus, dat was tenminste nog normaal en makkelijk. Maar ja, dat waren nog eens tijden, nu wordt er alleen op een kantoor ergens door “gestudeerde” mensen naar grafiekjes en evaluatietjes gekeken, maar niet aan mensen gedacht.
Hoezo, we moeten uit de auto en in het OV? Om dan van A naar B te kunnen komen, moet je via C, D en G reizen, naar F en als je geluk hebt ben je binnen twee kilometer lopen bij B. Geef mij maar de auto en de file! Ja, ik weet het, slecht voor milieu, stikstof, CO2 en zo… maar je komt dan tenminste nog waar je moet/wilt zijn.

D. Zeebregts
Bleiswijk

Geef een reactie