dinsdag 24 november 2020 | week 48
Home » Algemeen » Burgemeester doet dringend beroep op inwoners Lansingerland
.

Burgemeester doet dringend beroep op inwoners Lansingerland

Burgemeester doet dringend beroep op inwoners Lansingerland

Lansingerland – In een open brief roept burgemeester Pieter van de Stadt inwoners van Lansingerland op zich te houden aan de coronamaatregelen, daarnaast roept hij op naar elkaar om te zien.

“Het aantal coronabesmettingen stijgt zorgelijk snel. De situatie is ernstig. Het is absoluut nodig dat we deze ontwikkeling tegengaan. In de ziekenhuizen worden noodmaatregelen genomen. Operaties worden uitgesteld en coronapatiënten worden over het land verspreid om de toename van patiënten verantwoord op te kunnen vangen, ook in onze regio. Dit betekent dat het zomaar kan gebeuren dat iemand uit Lansingerland overgeplaatst wordt naar bijvoorbeeld Groningen. Of dat iemand niet de zorg krijgt die nodig is. Dat dit grote impact heeft op de zieken en hun familie hoef ik u niet uit te leggen.
Woensdagavond zijn opnieuw ingrijpende coronamaatregelen ingegaan. Om de zorg niet verder te belasten en een volledige lockdown te voorkomen moeten we er samen voor zorgen dat het virus zich minder snel kan verspreiden. Door thuis te werken, ons minder te verplaatsen en minder mensen te ontmoeten krijgt het virus minder kans. Ons gedrag bepaalt tot hoever het virus reikt.
De nieuwe maatregelen raken velen van ons, opnieuw. Voor de horeca en de mensen die werken in de evenementenbranche is dit een doemscenario, terwijl er hard is gewerkt om het te voorkomen. Ook op andere terreinen zal de impact van de maatregelen groot zijn; van sport en cultuur tot persoonlijke festiviteiten.
Belangrijk is dat we ons steeds voor ogen houden dat we het niet voor niets doen. We willen verdere verspreiding van het coronavirus voorkomen, onze dierbaren beschermen en dat onze kinderen naar school kunnen blijven gaan. Dat lukt alleen als we ons houden aan de regels.
Beste inwoners, de herfstvakantie staat voor de deur maar ik roep u heel dringend op om nog meer thuis te blijven, minder uitstapjes te ondernemen en met veel minder mensen samen te komen. Ga niet voor de lol op pad. Houd u niet alleen aan de verscherpte maatregelen maar zeker ook aan de basisregels: vaak je handen wassen, 1,5 meter afstand houden en thuis blijven en testen als je je niet goed voelt. Het dringende advies blijft een mondkapje te dragen in de publieke binnenruimten. Houd u daar aan, in het belang van ons allemaal. Hoe moeilijk het ook is. Zoals gezegd, de situatie is ernstig.
Ik hoop van harte dat we, net als voor de zomer, omzien naar elkaar en elkaar bemoedigen om het vol te houden. Heb aandacht voor elkaar: even bellen, een boodschapje doen, een kaartje of een mooie tekening versturen? Doe het! Het is een kleine moeite, maar als je alleen bent betekent het heel veel.
Bescherm uzelf en wie u lief is.”

Pieter van de Stadt
Burgemeester Lansingerland