vrijdag 4 december 2020 | week 49
Home » Algemeen » BSO De Paddestoel nodigt de politie uit
Ook de veiligheidsvesten werden getoond en aangedaan door Jelle (links) en zijn collega.

BSO De Paddestoel nodigt de politie uit

BSO De Paddestoel nodigt de politie uit

Berkel en Rodenrijs – De sirene door het dorp betekent meestal niet veel goeds, maar vrijdagochtend mochten de kinderen van de BSO De Paddestoel er heel even van genieten zonder vervelende omstandigheden. In de herfstvakantie hadden ze als thema ‘beroepen’ en daarom werden die dag medewerkers van politie en brandweer uitgenodigd op bezoek te komen en iets over hun beroep te vertellen.

Trees Borkus-Henskens

Om tien uur stonden zowel een busje als een personenauto van de politie voor de deur, maar helaas moest de brandweer afzeggen. De groep kinderen werd in twee delen gesplitst qua leeftijd, waardoor het voor politieman Jelle de Haas en zijn collega makkelijker was hen op hun eigen leeftijdsniveau van alles te kunnen vertellen.

Spannend

De jongste kinderen vonden het spannend en indrukwekkend. Ze luisterden geboeid naar hetgeen hen werd verteld. Dat ze vaak ergens heen rijden als mensen 112 bellen, dat ze buiten alles een beetje in de gaten moeten houden en dat ze zowel overdag als ’s nachts op pad moeten als er ergens een ongeluk is of als het ergens onrustig is. Ze mochten de handboeien bekijken en zien dat die voor hen nog te groot waren, maar prima pasten bij de juf, ze waren onder de indruk van de stok aan hun riem en ook van het pistool dat in de holster bleef.
Na de kleintjes kwamen de oudere kinderen bijeen voor informatie van de geüniformeerde mannen. Zij vonden het naast spannend ook stoer en wilden veel van de mannen weten. Toen alle vragen waren beantwoord werd het tijd om naar buiten te gaan. Daar werden de veiligheidsvesten van de politie getoond en iedereen die het leuk vond mocht ook even in het arrestantenbusje zitten. Heel even mocht zelfs de sirene aan; maar kort, want de kleinste bezoekertjes van de BSO lagen te slapen en mochten niet onnodig worden gewekt. Het zwaailicht mocht langer aanblijven en ook dat was mooi.
Na alles gezien en besproken te hebben namen de beide politieagenten afscheid; na een imposante ochtend met veel informatie. De leidsters maakten van de hele ochtend een collega aan foto’s, zodat ook de ouders thuis konden zien waar hun kinderen van genoten hadden.