zondag 28 februari 2021 | week 08
Home » Advertorial » Brouwer Mannenmode biedt een stabiele en brede collectie
Peter en Henriëtte Brouwer.

Brouwer Mannenmode biedt een stabiele en brede collectie

Brouwer Mannenmode biedt een stabiele en brede collectie

Rotterdam – Een bezoek bracht ons bij Brouwer Mannenmode, dat sinds 1999 gevestigd is aan de Peppelweg 21-A in Rotterdam-Schiebroek. Eigenaar is de heer Peter Brouwer. Hij is eigenlijk zijn hele leven al in de mode werkzaam. Zijn ouders hadden een bedrijf in damesconfectie en woninginrichting in Waddinxveen die zij weer hadden overgenomen van zijn grootouders. Op deze manier ontwikkelde hij de kennis die voor het runnen van een bedrijf noodzakelijk is.

Lange tijd dubde Peter over het wel of niet overnemen en voortzetten van de zaak van zijn ouders. Uiteindelijk koos hij toch een andere weg. Na een tijdje in het buitenland in de confectie gewerkt te hebben, vervolgde hij zijn werkzaamheden bij een herenconfectiezaak in Katwijk waar hij kennis en ervaring voor het herenmodevak opdeed. Daarna werd hem een baan aangeboden bij een groot bedrijf in herenconfectie waar hij aan de slag ging als inkoper voor vijf filialen, hetgeen samenviel met het stoppen van de werkzaamheden in de branche van zijn ouders. Hij was er tien jaar werkzaam. Na die tijd werkte Peter nog een tijdje bij de firma Cohen in Rotterdam, gespecialiseerd in bedrijfskleding. Hier ging hij onder andere in het havengebied van Rotterdam met kleding tal van bedrijven langs.

Eigen mannenmodezaak

Bijna twintig jaar geleden zette Peter Brouwer met echtgenote Henriëtte de stap om een eigen mannenmodezaak te beginnen in een ruim pand aan de Peppelweg. De zaak is niet alleen bij bewoners van Schiebroek bekend, al sinds vele jaren weten inwoners van Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs de kledingzaak te vinden als ze gingen ‘Peppelen’, vertelt Peter Brouwer, die zijn werk met verve en enthousiasme doet.
“We hebben hier bewust een heel breed pakket, dat voor tachtig procent bestaat uit een stabiele collectie en voor twintig procent uit vernieuwing. We richten ons op het betere middensegment: kwaliteitskleding voor een betaalbare prijs. Met merken als Meyer, Brühl, en Mens voor de broeken en onder andere Giordano, Seidensticken en Casa Moda voor de overhemden. Gross en Digel zijn bekende namen voor de colberts. Kijk maar eens hoe veel keus we hebben. Daarnaast hebben we natuurlijk ook jacks, kostuums, polo’s enzovoort. Het hele pakket voor mannen van verschillende leeftijden, zeg maar vanaf een jaar of 35″, aldus Peter Brouwer bij wie de klant ook voor een gedegen advies terecht kan.
Het mooie van het vak vindt Peter Brouwer om iedere klant aandacht te geven en met een goed gevoel de winkel te zien verlaten. “Je moet aandacht besteden aan de klant en goed kunnen inspelen op waar hij of zij naar op zoek is. Dat begint natuurlijk met een groot assortiment. De klanten moeten wat te vergelijken en te kiezen hebben. Als mannenmodeman moet ik zelf ook een goed gevoel hebben bij mijn eigen collectie. Die probeer je steeds weer zo zorgvuldig mogelijk samen te stellen. We hebben veel terugkerende klanten. Die hebben een zeker verwachtingspatroon waaraan je als winkel wilt voldoen en dat lukt het beste met een stabiele brede collectie. Dat is eigenlijk het verhaal van onze winkel.”