zondag 28 februari 2021 | week 08
Home » Algemeen » Britse variant coronavirus op basisschool Bergschenhoek
.

Britse variant coronavirus op basisschool Bergschenhoek

Britse variant coronavirus op basisschool Bergschenhoek

Bergschenhoek – De gemeente Lansingerland heeft bekend gemaakt, dat er meerdere coronabesmettingen op de Willibrordschool in Bergschenhoek zijn vastgesteld, ook de Britse variant van het virus is ontdekt.

De GGD Rotterdam-Rijnmond start, samen met het Erasmus MC, een uitbraakonderzoek en roept leerlingen, docenten en hun huisgenoten op zich te laten testen. In de XL-locatie bij Rotterdam The Hague airport wordt hiervoor tot en met vrijdag 1 januari een speciale teststraat opengesteld. Verder bestaat het onderzoek uit een uitgebreid bron- en contactonderzoek onder de besmette personen. Ook worden leerlingen, ouders en docenten gevraagd een vragenlijst in te vullen. Mensen om wie het gaat worden door de school geïnformeerd. Het doel van het onderzoek is om de omvang van de uitbraak in kaart te brengen. Daarnaast geeft het extra informatie over de besmettelijkheid van deze nieuwe Britse variant van het coronavirus
De school heeft de afgelopen periode al te maken gehad met besmettingen. Dat nu de Britse variant is ontdekt, zorgt voor meer onzekerheid; voor de school, de leerkrachten, de ouders én de kinderen. Het virus lijkt niet ziekmakender, maar vooral besmettelijker te zijn.
Heeft u vragen over de Britse variant van het coronavirus? Neem contact op met het RIVM.