zaterdag 4 juli 2020 | week 27
Home » Algemeen » Brandweer beoordeelt toegankelijkheid kerkgebouw
De brandweer constateerde dat de kerk goed toegankelijk was.

Brandweer beoordeelt toegankelijkheid kerkgebouw

Brandweer beoordeelt toegankelijkheid kerkgebouw

Bergschenhoek – Regelmatig bezoekt de brandweer gebouwen in onze gemeente om te zien hoe een pand in elkaar zit. Vlak voordat de coronacrisis uitbrak, namen leden van het brandweerkorps van De Berkelse Poort een kijkje in het kerkcomplex aan ’t Smitshoek in Bergschenhoek. Het complex bestaat uit het kerkgebouw, het parochiehuis en de pastorie.

Onder leiding van de beheerder van het complex Frans van der Graaff, naast beheerder tevens facilitair manager van de Locatieraad, kregen de leden van het korps een rondleiding over het hele complex.
“We richtten ons die avond in de eerste plaats op de toegankelijkheid van de panden. Met name als er ergens brand uitbreekt. Het is voor het korps van belang te weten hoe de panden in elkaar zitten, wat de vluchtwegen zijn en natuurlijk ook het kennen van de makkelijkste toegangswegen de panden in. Met elkaar bekeken we de panden, de toegankelijkheid naar de toren en het priesterkoor, maar ook is het voor de brandweer goed te weten of de panden leeg staan of gedeeltelijk worden bewoond. Moet er alleen geblust worden of ook eventueel geëvacueerd. Allemaal zaken die je beter vooraf duidelijk in beeld kunt hebben dan wanneer de nood aan de man is.”
Het ging hier dus puur om een inventarisatie, georganiseerd door lid van het brandweerkorps Fred de Rooij. Alles werd in kaart gebracht; in de hoop dat de kaart nooit tevoorschijn gehaald hoeft te worden voor een uitruk.