zaterdag 28 november 2020 | week 48
Home » Algemeen » Brab exposeert in De Tuinen
Brab aan het werk in zijn atelier.

Brab exposeert in De Tuinen

Brab exposeert in De Tuinen

Bleiswijk – Beeldend kunstenaar Brab exposeert tot 6 februari in woonzorgcentrum Laurens de Tuinen, Oranjetuin 124-126.

Brab is beeldend kunstenaar op het platte vlak en heeft zijn atelier aan huis. Hij werkt met acryl- en olieverf op canvas, tekent met pen of potlood op papier en fotografeert. Zijn werk is figuratief, meestal surrealistisch en heeft een mystiek tintje.
Een artistieke opleiding heeft Brab niet gevolgd, hij heeft het vak zichzelf aangeleerd, “Een uit de hand gelopen hobby”, zegt hij zelf. Als kind tekende hij zijn favoriete striphelden na en op latere leeftijd is hij model gaan tekenen in Zoetermeer en volgde hij workshops schilderen in Rotterdam en Berkel en Rodenrijs.
Door de jaren heen heeft Brab een eigen cartooneske schilderstijl ontwikkeld die goed zichtbaar is in ‘The Runners’. Deze nog steeds groeiende serie schilderijen bestaat uit portretten van rennende fantasie figuurtjes. Ander werk toont taferelen van meerdere figuren, vaak zijn dit mensen met dierenhoofden.
Brab probeert in zijn werk altijd een verhaaltje te vertellen, er moet iets gebeuren; een handeling, een gezichtsuitdrukking, interactie tussen twee figuren, mens of dier. Soms zit er in zijn werk ook een duister randje maar die wordt regelmatig ingewisseld voor wat humor.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.jeroenbrabander.nl