zaterdag 28 november 2020 | week 48
Home » Algemeen » Bouw laatste woningen in Gouden Uilbuurt van start
Berkel en Rodenrijs - Het ging er maandagmiddag 12 december spannend aan toe bij de officiële start van de bouw van de laatste achttien woningen in de Gouden Uilbuurt, waarvan zestien twee-onder een kap en twee vrijstaande villa’s. Ditmaal werd niet gekozen voor een heistelling of het opstropen van de mouwen voor het metselen van een steen of het leggen van een muurtje, maar voor het opstoken van een vuurtje.

Bouw laatste woningen in Gouden Uilbuurt van start

Bouw laatste woningen in Gouden Uilbuurt van start

Berkel en Rodenrijs – Het ging er maandagmiddag 12 december spannend aan toe bij de officiële start van de bouw van de laatste achttien woningen in de Gouden Uilbuurt, waarvan zestien twee-onder een kap en twee vrijstaande villa’s. Ditmaal werd niet gekozen voor een heistelling of het opstropen van de mouwen voor het metselen van een steen of het leggen van een muurtje, maar voor het opstoken van een vuurtje.

Trees Borkus-Henskens

In 2003 werd de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente gesloten, waarna in het jaar dat volgde de eerste woningen konden worden gebouwd in Westpolder/Bolwerk. Ook in de crisistijd kon er worden doorgebouwd zonder concessies te doen aan de kwaliteit.
Complimenten waren er van wethouder Albert Abee over de blijvende en meer dan gemiddelde kwaliteit van de bouw in de wijk. “Een wijk waar iedereen graag wil wonen met de fraaie architectuur en bovendien een waarderingsscore van een 8.2. Bovendien een wijk met alle voorzieningen in de directe omgeving; openbaar vervoer, scholen, winkels en gezondheidsvoorzieningen.” Ditmaal kwam bij navraag van de wethouder tweederde van de nieuwe bewoners die een huis kochten in het laatste deel van de Gouden Uilbuurt uit Lansingerland zelf en een derde uit een omliggende of andere gemeente.

Vuurkunstenaar

De jassen gingen vervolgens aan om mee te kunnen genieten van het vervolg van het programma van die middag. Buiten wachtte een vuurkunstenaar die een complete show opvoerde en spannende acts liet zien. Hem wachtte na zijn show een warm applaus. Weer binnen gingen de toekomstige bewoners met elkaar in gesprek. Er werd kennis gemaakt en men leerde elkaar vast wat beter kennen. Eind december 2017 zullen de eerste woningen worden opgeleverd, waarna na de laatste oplevering deelplan 3 – de Gouden Uilbuurt – is afgerond met in totaal 526 woningen, waarvan 389 koop- en 137 huurwoningen. In de Gouden Buurten wordt inmiddels verder ontwikkeld en gebouwd in de deelplannen Gouden Podium en Gouden Harp.

Ontwikkeling Westpolder/Bolwerk

In 2003 sloten de gemeente Lansingerland, Amvest en Kavel Vastgoed reeds een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van de Vinexwijk de Gouden Buurten. Het totale plan voorziet in de bouw van circa 2.800 koop- en huurwoningen, een winkelcentrum, drie basisscholen, een middelbare school en de invulling van het openbare gebied binnen de grote ontsluitingswegen. Op dit moment zijn circa 1.350 van de 2.800 geplande woningen, het winkelcentrum en de scholen gerealiseerd. Naar verwachting is de hele wijk in 2024 gereed.