donderdag 22 oktober 2020 | week 43
Home » Algemeen » Borstkanker heb je niet alleen

Borstkanker heb je niet alleen

Borstkanker heb je niet alleen

Regio – Tijdens de borstkankermaand in oktober wordt ieder jaar wereldwijd aandacht gevraagd voor borstkanker. Het thema dit jaar is ‘Borstkanker heb je niet alleen’ met speciale aandacht voor de rol van naasten en de impact die de ziekte ook op hen heeft. Bevolkingsonderzoek Nederland steunt dit jaarlijkse initiatief.

Het bevolkingsonderzoek borstkanker is een van de drie bevolkingsonderzoeken die Bevolkingsonderzoek Nederland uitvoert. Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk ontdekken van de ziekte borstkanker.
Maar liefst één op de zeven vrouwen in Nederland krijgt met borstkanker te maken. Tijdens de borstkankermaand wordt wereldwijd stilgestaan bij deze meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. Uit de jaarlijkse analyse van het Erasmus MC blijkt dat door dit bevolkingsonderzoek jaarlijks tussen de 850 en 1075 levens worden gered. Het is dus betekenisvol werk.

Werken bij bevolkingsonderzoek

Jaarlijks krijgen 1,3 miljoen vrouwen in Nederland de oproep om borstonderzoek te laten verrichten. Daar geven 1 miljoen vrouwen gehoor aan, die zich vervolgens laten onderzoeken op een van onze 69 locaties in Nederland. Bevolkingsonderzoek is op zoek naar nieuwe collega’s die samen met hen een bijdrage willen leveren aan de vroege opsporing van borstkanker. Bianca Jongbloets, mammolaborant: “Je werkt heel zelfstandig en dat maakt het ook verantwoordelijk werk: je moet steeds weer zorgen dat de vrouwen zich zo veel mogelijk op hun gemak voelen én dat de radiologen alle informatie krijgen die ze nodig hebben. Je maakt het verschil en je draagt echt iets bij”. Kijk voor meer informatie op de website www.bevolkingsonderzoeknederland.nl of op www.werkenbijbevolkingsonderzoek.nl.