donderdag 22 oktober 2020 | week 43
Home » Sport » Boekpresentatie Rianne Schorel bij Medisch Sport Centrum Zeist

Boekpresentatie Rianne Schorel bij Medisch Sport Centrum Zeist

‘Leven met mijn hersenschudding’

Boekpresentatie Rianne Schorel bij Medisch Sport Centrum Zeist

Bleiswijk – “Wauw”, “Wat een energie”, “Een geweldig evenement”! De signeersessie voor het boek ‘Leven met mijn hersenschudding’ van Rianne Schorel bewijst het. De boekpresentatie was een enorm succes.

Rianne Schorel heeft met haar presentatie en panel het publiek aan het denken gezet. Ze heeft de vinger op de zere plek gelegd; namelijk dat hersenschudding een niet te onderschatten palet aan bijwerkingen kan hebben die verholpen kunnen worden bij erkennen van een hersenschudding en de juiste behandeling.

Hersenschuddingen

Na een lovende introductie van Edwin Goedhart over de Return to Play ‘Kennis is kracht’, kondigt hij de bekende sport neuroloog specialist dr. Kutcher uit Amerika aan. Dr. Kutcher neemt de aanwezigen mee door de verschillende gedeeltes van hersenschuddingen.
“De sporter met een hoofdblessure heeft het zwaar”, aldus Kutcher. Mensen met een hoofdblessure hebben slapeloze nachten, hebben moeite met de verwerking van gesprekken en kunnen zich eenzaam, alleen en onbegrepen voelen. De oplossing? Kennis! Met proactief erkennen dat hersenschuddingen in de sport bestaan laat je het belang zien maar ook het juist behandelen door middel van blijven bewegen en trainen. Ook de andere spreker uit Amerika, voormalig NFL speler Eric Hipple, beaamt dit.
Het officiële eerste boek werd door Rianne Schorel aan Edwin Goedhart overhandigd met een nadrukkelijk bedankje naar Eric Hipple en dr .Kutcher die Rianne hebben gesteund in haar proces van herstel. Neem een hersenschudding serieus en als je al een verwaarloosde hersenschudding hebt, je staat niet alleen. Ook jij kan er uit komen! Door de overwelddige steun en de reacties is Rianne aan het kijken hoe deze mensen kunnen worden geholpen.

Profvoetballer

Rianne Schorel en haar tweelingzus Nanja willen allebei maar één ding: profvoetballer worden in het Nederlands vrouwenelftal. Rianne begon met voetballen bij Soccer Boys en vertrekt vervolgens op zestienjarige leeftijd naar Amerika. Ze boekt internationaal succes. Als ze eindelijk wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het nationaal elftal van vrouwen, slaat het noodlot toe. Hoe goed getraind en voorbereid ze ook was, dit had ze niet zien aankomen.
Rianne focust zich vervolgens op een nieuwe uitdaging: omgaan met de dagelijkse gevolgen van een hersenschudding.
Het boek is te verkrijgen bij Boekhandel Muilenberg in Bleiswijk, bij Bruna en op www.rianneschorel.nl.