vrijdag 4 december 2020 | week 49
Home » Algemeen » Bloemen voor boodschappen- en maaltijdendienst
Bloemen voor de vrijwillige medewerkers uitgereikt door Ton Dekker en Sylvia Frau van Welzijn Lansingerland.

Bloemen voor boodschappen- en maaltijdendienst

Bloemen voor boodschappen- en maaltijdendienst

Vanaf de laatste week van de maand maart kon gebruik worden gemaakt van de spontaan opgerichte boodschappen- en maaltijdendienst. Een echte ‘Lansingerland voor elkaar’ actie in coronatijd die zijn nut bewees. Ruim 150 bestellingen werden tot deze week zowel opgenomen als aan huis bezorgd.

Welzijn Lansingerland, de Lions Bergschenhoek, Taxi Wooning en de PLUS zetten deze actie samen met vrijwilligers op voor heel Lansingerland. Nu de maatregelen zijn versoepeld en mensen zelf weer makkelijker naar buiten kunnen komt er ook een einde aan dit tijdelijke en spontane initiatief.

Weer terug

“We kunnen weer terug naar de reguliere initiatieven, maar we willen ook graag iedereen bedanken die zich belangeloos voor deze actie heeft ingezet. Zoals Kevin, de coördinator van De Lions die de bestellingen verzamelde, Taxi Woning die deels voor het vervoer zorgde, de vrijwilligers in de persoon van Nel Zaaijer, maar ook Jordy van PLUS die zorgde dat de boodschappen gereed stonden. Deze service werd bijzonder gewaardeerd. Niet alleen het bezorgen van de boodschappen, maar ook het praatje erbij; vaak het enige sociale contact van de dag,” aldus de medewerkers van Welzijn Lansingerland die het initiatief namen.

Blijvend

De boodschappendienst van Welzijn Lansingerland blijft uiteraard bestaan. Daarvoor krijgt men een vaste vrijwilliger per persoon. “Maar nu het normale leven weer langzaam maar zeker terug komt bouwen we die spontaan opgezette actie af.” Voor hun belangeloze inzet werden de deelnemers aan deze actie bedankt met een fraai boeket.

Lansingerland voor elkaar blijft uiteraard actief voor de reguliere hulp die inwoners van Lansingerland nodig hebben.
Ook vrijwilligers kunnen zich nog steeds aanmelden.
Kijk voor de bereikbaarheid op onderstaande banner.