vrijdag 10 juli 2020 | week 28
Home » Algemeen » Bleiswijkse gemeenschap draagt de Jeugdspeelweek op handen

Bleiswijkse gemeenschap draagt de Jeugdspeelweek op handen

Bleiswijkse gemeenschap draagt de Jeugdspeelweek op handen

Bleiswijk – Even leek het er op dat de Jeugdspeelweek met daarin het Huttendorp dit jaar zijn veertigste, maar ook laatste editie zou gaan beleven, omdat er geen plek gevonden kon worden om alle spullen van het feest ergens op te slaan. Maar gelukkig is er positief nieuws te melden. De drie containers vol materiaal van de organisatie plus de pipowagen hebben tot grote vreugde van iedereen een onderkomen gevonden en zullen in de loop van deze week ‘verhuizen’ naar DL Fresh Logistics op bedrijventerrein Greenpark in Bleiswijk. Jeugdspeelweek en Huttendorp zijn gered!

Trees Borkus-Henskens

Eerst maar iets gezelligs over de Jeugdspeelweek zelf die door tussen de 400 en 450 kinderen werd bezocht, maar ook door even zoveel ouders, grootouders en andere belangstellenden. Het blijkt elk jaar weer een feestje voor het hele dorp. Een feest voor kinderen, maar ook voor Bleiswijkers die er zelf als kind aan deelnamen en nu hun kinderen (of kleinkinderen) er heen brengen en mee genieten. Met een fikse groep vrijwilligers die het elk jaar weer mogelijk maakt het feest gratis te houden voor iedereen.

Feest

Na de start met het onthullen van het nieuwe logo en het openen van het Feest Huttendorp werd er met man en macht aan gewerkt om leuke hutten te bouwen en dat was te zien naarmate de week vorderde. Na de basis volgde de versiering en kon je ook ‘met je ogen dicht’ precies zien of er jongens of meisjes in ‘woonden’. Daar bleef het echter niet bij, want gedurende de speelweek werden ook tal van activiteiten georganiseerd waar flink aan werd deelgenomen. Survival, vissen, het water op in een boot en grote pret op tal van springkussens. Het weer zat mee en verhoogde de sfeer nog meer.
Met een kleine dip op dinsdag toen na een gesprek in het gemeentehuis de leiding van de Jeugdspeelweek met een kater huttendorps keerde. Ze hadden gedacht de sleutel te ontvangen van een locatie aan de Götzenhainsingel waar ze hun spullen gedurende het jaar konden opslaan, maar dat ging helaas niet door. Die boodschap werd massaal gedeeld op social media en iedereen leefde mee. Uiteindelijk bleken er tal van meelevenden die wilden meedenken en werken aan een oplossing. Maar de kinderen mochten geen hinder van het vernomen bericht ondervinden en daarom gingen de activiteiten vrolijk verder. Met als hoogtepunt de donderdagavond waarbij ruim honderd kinderen na een spelletjesavond in hun hutten bleven slapen. Iets minder dan in voorgaande jaren, maar dreiging met noodweer – wat gelukkig uitbleef – leek daar mede de reden van.

Reacties

“Dit prachtige jaarlijkse evenement moet ons inziens behouden blijven voor Lansingerland en Bleiswijk in het bijzonder. Zo’n prachtig cultureel, maatschappelijk en opvoedkundig evenement moet behouden blijven voor onze gemeente,” reageerde Leefbaar 3B bij monde van Jan Pieter Blonk op de commotie rond de opslagplek. Hij stelde hierover schriftelijk een drietal vragen aan het college. Of alles in het werk gesteld was een oplossing te vinden, of de loods aan de Götzenhainsingel nog in beeld is en of er oplossingsgericht is meegedacht.
Maar gezien het resultaat heeft het hele dorp oplossingsgericht meegedacht en is door hen zelf de oplossing aangedragen; waar een kleine kern groot in is!